Εικόνες και βίντεο από την Απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Αθήνα

03/10/2019 - 01:49

Mία ακόμη απάντηση στα αντεργατικά σχέδια της κυβέρνησης, έδωσαν χιλιάδες εργαζόμενοι που συμμετείχαν στη μαζική και δυναμική απεργιακή κινητοποίηση στην Αθήνα, στο πλαίσιο της σημερινής 24ωρης απεργίας, ενάντια στο αντεργατικό «αναπτυξιακό» πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης που δίνει γη και ύδωρ στους «επενδυτές», διασφαλίζοντας ακόμα μεγαλύτερα κέρδη για τις επιχειρήσεις τους, τσακίζοντας όσα εργατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα έχουν απομείνει βάζοντας στο γύψο τα Σωματεία, τη συλλογική οργάνωση και διεκδίκηση των εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι δηλώνουν αποφασισμένοι ότι δε θα υποχωρήσουν και δε θα συμβιβαστούν με τις απαιτήσεις του κεφαλαίου και των κυβερνήσεων του. Γυρνούν την πλάτη στη «συνδικαλιστική μαφία» της ΓΣΕΕ, οργανώνουν και δυναμώνουν την πάλη τους με αγωνιστικές πρωτοβουλίες ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και των επιχειρηματικών ομίλων.

Η κινητοποίηση ξεκίνησε με συγκέντρωση στα Προπύλαια. (Δείτε εδώ video). Στην κεντρική εξέδρα της συγκέντρωσης ξεχώριζε το πανό του ΠΑΜΕ με σύνθημα «Η ανάπτυξη τσακίζει τη ζωή μας - Οργάνωση και αγώνας η απάντησή μας», ενώ άλλο πανό του Μετώπου έστελνε μήνυμα στην κυβέρνηση και την εργοδοσία: «Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα, τη συλλογική οργάνωση και δράση». Στο χώρο υπήρχε και το πανό της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας με σύνθημα που αφορά την αυριανή μέρα, 3 Οκτώβρη, που η ΠΣΟ έχει κηρύξει «Παγκόσμια Μέρα Δράσης ενάντια σε φασισμό, ξενοφοβία, ρατσισμό».

Στην απεργιακή κινητοποίηση παραβρέθηκε και ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Πριν ξεκινήσει η κεντρική ομιλία στο βήμα ανέβηκε ο Βάλσαμος Συρίγος, εκ μέρους της Επιτροπής κατά των Πλειστηριασμών του ΠΑΜΕ, ο οποίος αναφέρθηκε στα όσα έγιναν νωρίτερα σήμερα στην κινητοποίηση ενάντια στο πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας μίας λαϊκής οικογένειας, που ανεστάλη, μετά την παρέμβαση των ταξικών δυνάμεων.

Ο Β. Συρίγος κατήγγειλε την ΝΔ, που πατώντας στο νόμο του ΣΥΡΙΖΑ, που κάνει ιδιώνυμο τις κινητοποιήσεις για τη λαϊκή κατοικία, έστειλε τα ΜΑΤ προσπαθώντας να τσακίσει τους διαδηλωτές.

«Η θέλησή μας ήταν μεγαλύτερη» τόνισε και πρόσθεσε: «Κανένας μόνος του στην κρίση, κανένας μόνος του στην "αναπτυξή" τους. Εμπρός για νέους αγώνες». (Δείτε εδώ βίντεο)

Στην απεργιακή συγκέντρωση η  κεντρική ομιλία  έγινε από τον Γιάννη Τασιούλα, πρόεδρο της Ομοσπονδίας Οικοδόμων που τόνισε ότι «η ανάπτυξή τους μας έχει χωρίς Συλλογικές Συμβάσεις, με μεροκάματα πείνας», ενώ κάλεσε και στις κινητοποιήσεις ενάντια στη συμφωνία για τις βάσεις.

Ακολούθησε δυναμική πορεία προς τη Βουλή, με τους απεργούς να φωνάζουν συνθήματα ενάντια στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο όπως «Για την ανάπτυξή τους και τις επενδύσεις, μας θέλουνε και δούλους χωρίς διεκδικήσεις» και εκφράζοντας την αντίθεσή τους με τις ρυθμίσεις για τα συνδικάτα: «Κάτω τα χέρια από την απεργία, δε θα τη χαρίσουμε στην εργοδοσία».

Στο στόχαστρό τους βρέθηκε φυσικά και η συνδικαλιστική μαφία με συνθήματα όπως«Η ΓΣΕΕ δεν είναι φωνή των εργατών - Είναι το τσιράκι των αφεντικών», «Θέλουν να τελειώνουν με τα σωματεία - Δεν τους παραδίδουμε μητρώα και απεργία» και «Σωματεία ταξικά στα χέρια εργατών - Όχι της κυβέρνησης και των εργοδοτών».

Περιφρουρήσεις - προσυγκεντρώσεις

Σημειώνεται ότι από νωρίς το πρωί οι ταξικές δυνάμεις σε όλη την χώρα έδωσαν την μάχη της επιτυχίας της απεργίας με περιφρουρήσεις σε λιμάνια, ξενοδοχεία, γιαπιά, πολυκαταστήματα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, ΒΙΠΕ κλπ σε ΑθήναΠειραιά και άλλες πόλεις.

Λίγο μετά τις 10 το πρωί άρχισαν να καταφθάνουν στο χώρο οι προσυγκεντρώσεις των συνδικάτων και των μαζικών φορέων.

Με πορεία από την πλατεία Κάνιγγος έφτασαν τα μπλοκ των σωματείων και των Επιτροπών Αγώνα εργαζομένων από τον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα, ενώ από την Ομόνοια έφτασε η προσυγκέντρωση της ΟΒΣΑ και συλλόγων αυτοαπασχολουμένων, συλλόγων της ΟΓΕ, σωματείων συνταξιούχων και άλλων μαζικών φορέων από τις γειτονιές της Αθήνας. Στα Προπύλαια τους περίμεναν ήδη πολλοί φοιτητές, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των συλλόγων τους για συμμετοχή στην κινητοποίηση.

Περισσότερο υλικό από εδώ:

Βασική Κατηγορία: 

Η ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα