ΣΕΠΕ "Ρόζα Ιμβριώτη"

Εικόνες από την Πανελλαδική Μέρα Δράσης 15/4 για τους εργαζόμενους στα super market

16/04/2020 - 13:50

Δελτίο Τύπου

Για την Πανελλαδική Μέρα Δράσης 15/4 για τους εργαζόμενους στα super market

Από τις 6.30 π.μ. ξεκίνησε σήμερα η εξόρμηση στα περισσότερα super market της περιοχής μας και επαναλήφθηκε στις 10 και 11 π.μ. Ο Σύλλογός μας συμμετείχε στις εξορμήσεις αυτές μαζί με άλλους μαζικούς φορείς και σωματεία της περιοχής. Μπροστά φυσικά τα σωματεία των εμποροϋπαλλήλων, μαζί το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Καισαριανής, οι Σύλλογοι Γυναικών μέλη της ΟΓΕ, οι Ενώσεις Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, τα Σωματεία Συνταξιούχων, οι Ενώσεις ΕΒΕ και πολλοί νεολαίοι!

Με τη συμμετοχή μας οι φορείς αυτοί δείξαμε την αλληλεγγύη μας και σ’ αυτούς τους ήρωες εργαζόμενους (όπως στις 7/4 στους υγειονομικούς), που εν μέσω κορωνοϊού εργάζονται κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες! Με ελαστικά ωράρια, χωρίς πάντα προστατευτικά μέτρα (και όσα πάρθηκαν ήταν κάτω από την πίεση των ίδιων των εργαζομένων και των σωματείων τους) με «κλεμμένες» υπερωρίες και με μεγάλη εντατικοποίηση! Χαρακτηριστικό το πανό έξω από super market στην Καισαριανή “Ο ιός είναι αόρατος όχι και οι εργαζόμενοι στα sm".

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΕΙΝΑΙ ΗΡΩΕΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ. Τους βλέπουμε! Μπαίνουμε κάθε μέρα μέσα στα supermarket και βλέπουμε τον αγώνα που δίνουνε.

Η συλλογική διεκδίκηση των εργαζομένων έφεραν κάποια μέτρα προστασίας, όχι όμως επαρκή. Σε άλλες χώρες μετρούν ήδη πολλούς νεκρούς εμποροϋπάλληλους! Γαλλία, Βέλγιο, Ισπανία, Ιταλία, Αμερική. Γι’ αυτό σε Γαλλία και Βέλγιο προχώρησαν σε πολύμορφες κινητοποιήσεις.

Στη χώρα μας, η εντατικοποίηση της εργασίας μεγαλώνει, κρούσματα σε καταστήματα και γραφεία κρύβονται, οι πιέσεις και οι απειλές αυξάνονται, οι άδειες ειδικού σκοπού σε εργαζόμενους γονείς και σε ευπαθείς ομάδες περνούν από χίλια κύματα για να δοθούν. Όλα αυτά γίνεται προσπάθεια να σκεπάζονται πίσω από «υποκριτικά» ευχαριστώ. Μόνος στόχος των εργοδοτών είναι η αύξηση του τζίρου που ήδη ξεπερνάει το 30% σε σχέση με πέρυσι, με τις τιμές να ανεβαίνουν για τον καταναλωτή και τον μισθό και τις εργασιακές σχέσεις να κατακρημνίζονται.

ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΦΩΝΗ ΜΑΣ, ΜΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ SUPER MARKET!

Έχουμε τις ίδιες ανησυχίες! Θα μπορούσαν να είναι μέλη της δικής μας οικογένειας, φίλοι και γείτονες. Η δική τους ασφάλεια εξασφαλίζει και την δική μας.

Τώρα στηρίζουμε τα αιτήματά τους για:

  1. Να γίνετε το test σε όλους τους εργαζόμενους που παρουσιάζουν συμπτώματα ή είναι ύποπτα κρούσματα
  2. Να καλυφθούν άμεσα όλα τα κενά για κάθε πόστο, με πλήρες ωράριο
  3. Να τηρούνται αυστηρά τα ωράρια εργασίας.
  4. Να τοποθετηθούν σε όλα τα καταστήματα, τζάμια προστασίας στα ταμεία.
  5. Να υπάρχει αντισηπτικό δίπλα στο κάθε ταμείο και σε κεντρικά σημεία. Να καθαρίζονται διαρκώς καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας τα καταστήματα, οι αποθήκες.
  6. Να ισχύσουν τα μέτρα καραντίνας σε όσους έχουν έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα.
  7. Να δοθεί ΤΩΡΑ έκτακτο επίδομα ανθυγιεινής εργασίας. 

Για το Δ.Σ.

Η  Πρόεδρος                                      Ο Γ. Γραμματέας

Δριμάλα Θεοδώρα                            Κοπριτέλης Απόστολος

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα