Πρωτοβουλία Αναπληρωτών

Εδώ και τώρα να εξασφαλιστεί η έκπτωση 50% στις μετακινήσεις των αναπληρωτών για την ανάληψη της υπηρεσίας τους!

22/09/2020 - 17:17

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΤΕΙ Η ΕΚΠΤΩΣΗ 50% ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΟΥΣ!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Τη στιγμή που οι χιλιάδες αναπληρωτές στενάζουν για να τα βγάλουν πέρα, περιμένοντας την πρόσληψή τους, σε οποιαδήποτε γωνιά της Ελλάδας, μακριά από τον τόπο τους και τις οικογένειές τους, τη στιγμή που σε αρκετούς συναδέλφους δεν έχει μπει ακόμη το επίδομα ανεργίας από τον ΟΑΕΔ, η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας δεν προχωρούν σε καμία ενέργεια για τη διευκόλυνσής των συναδέλφων.

Πριν λίγες μέρες είχαμε τη Β’ Φάση πρόσληψης αναπληρωτών και αντί το Υπουργείο να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα σε σχέση με τη μετακίνηση και τη στέγαση των αναπληρωτών στον τόπο πρόσληψής τους, η περιβόητη “ατομική ευθύνη” μεταφέρεται και σε αυτό το επίπεδο, με την τσέπη των αναπληρωτών να αδειάζει ακόμη παραπάνω λόγω των τεράστιων εξόδων για τη μετακίνησή τους.

Είναι απαράδεκτη η στάση του Υπουργείου και σε αυτό το θέμα. Όχι μόνο δεν προσέλαβε σε μία φάση όλους τους αναπληρωτές (αν και τα κενά είναι γνωστά), όπως ήταν η ανάγκη και βασικό αίτημα των εκπαιδευτικών σωματείων και των γονιών, αλλά δεν εξασφαλίζει την έκπτωση για τη μετακίνησή τους όπως είχε γίνει και στην Α΄ Φάση πρόσληψης.

Απαιτούμε εδώ και τώρα το Υπουργείο να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες και να ισχύσει η έκπτωση 50% σε όλα τα μέσα μεταφοράς για τους αναπληρωτές που χρειάζεται να μεταβούν στις περιοχές που προσλήφθηκαν για να αναλάβουν την υπηρεσία τους. Η έκπτωση να ισχύει και για όλες τις υπόλοιπες φάσεις προσλήψεις αναπληρωτών.

Αθήνα, 22/9/2020

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα