Δυναμική κινητοποίηση στην Αθήνα - Απάντηση σε κυβέρνηση και εργοδοσία ενάντια στο αντεργατικό πολυνομοσχέδιο (vid - εικ)

17/10/2019 - 23:21

«Κάτω τα χέρια από τα Συνδικάτα! Διεκδικούμε σύγχρονους όρους δουλειάς και αμοιβής, ζωή με δικαιώματα» το μήνυμα που έστειλαν εργαζόμενοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι οι οποίοι διαδήλωσαν στην Αθήνα ενάντια στο αντεργατικό «αναπτυξιακό» πολυνομοσχέδιο.

«Κάτω τα χέρια από την απεργία - Δε θα τη χαρίσουμε στην εργοδοσία»«σωματεία ταξικά στα χέρια εργατών - Όχι της κυβέρνησης και των εργοδοτών» βροντοφώναξαν κατά τη δυναμική τους διαδήλωση.

Η μαχητική πορεία κατέληξε στη Βουλή, αφού πρώτα πέρασε έξω από το υπουργείο Εργασίας αλλά και τα γραφεία του ΣΕΒ. Έξω από το υπουργείο Εργασίας οι διαδηλωτές έγραψαν στον τοίχο: «Η ανάπτυξή τους τσακίζει τη ζωή μας - Οργάνωση κι αγώνας η απάντησή μας» στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα σε κυβέρνηση και εργοδοσία.

Νωρίτερα στην πλατεία Κλαυθμώνος μίλησε ο Βάλσαμος Συρίγος μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ, ο οποίος  κάλεσε την κυβέρνηση της ΝΔ «να πάρει τώρα πίσω το νομοσχέδιο-σκούπα για τους μισθούς των εργαζομένων και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες» και παράλληλα καταδίκασε την επίθεση της Τουρκίας στη Συρία με την κάλυψη ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ και εξέφρασε την αλληλεγγύη των εργαζομένων στο Συριακό λαό (διαβάστε αναλυτικά για την ομιλία παρακάτω). 

Τα Συνδικάτα, σε συνέχεια των δύο απεργιακών κινητοποιήσεων και των άλλων αγωνιστικών πρωτοβουλιών του προηγούμενου διαστήματος, συνεχίζουν τον αγώνα τους ενάντια στη νέα επίθεση στις Συλλογικές Συμβάσεις και στη συνδικαλιστική δράση. Απέναντι στην προκλητική προπαγάνδα της κυβέρνησης, που επιχειρεί να παρουσιάσει το πολυνομοσχέδιο ως... «φιλεργατική τομή», αποκαλύπτουν το πραγματικό περιεχόμενο του νέου χτυπήματος στις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.

Αναδεικνύουν επίσης την προσπάθεια να τεθεί υπό ασφυκτικό κρατικό έλεγχο η λειτουργία των συνδικάτων, με ηλεκτρονικό φακέλωμα και χτύπημα των Γενικών Συνελεύσεων.

Συνεχίζουν τον αγώνα ξεπερνώντας τα εμπόδια της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ, που έκανε ό,τι μπορούσε για υπάρξει σιγή νεκροταφείου απέναντι στο νομοσχέδιο της ΝΔ, ξοφλώντας με αυτόν τον τρόπο τις δεσμεύσεις της απέναντι στο ΣΕΒ και τις άλλες εργοδοτικές ενώσεις για στήριξη των μέτρων, σπέρνοντας σύγχυση και μοιρολατρία.

Ανάλογες κινητοποιήσεις έγιναν στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις.

Η ομιλία του Β. Συρίγου

Στην αρχή της ομιλίας του ο Β. Συρίγος εξέφρασε την αλληλεγγύη των εργαζομένων στον Συριακό λαό καταγγέλλοντας τη στρατιωτική εισβολή της Τουρκίας στη Συρία. Ενημέρωσε για την κινητοποίηση που έγινε το πρωί της Πέμπτης στην πρεσβεία της Τουρκίας από την Επιτροπή Αγώνα ενάντια στη για τις βάσεις και προανήγγειλε νέα κινητοποίηση όταν έρθει η Συμφωνία για τις βάσεις για επικύρωση στη Βουλή.

Βασική Κατηγορία: 

ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ Β. ΣΥΡΙΓΟΥ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα