Εκαπιδευτικοί

Διαμαρτυρία στο υπ. Παιδείας για να μην απολυθεί κανένας συμβασιούχος (VIDEO - ΦΩΤΟ)

07/07/2020 - 20:23

Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας πραγματοποίησαν εκπαιδευτικοί, με κάλεσμα της Πρωτοβουλίας Αναπληρωτών και εκπαιδευτικών σωματείων, ενάντια στις απολύσεις αναπληρωτών, όπως προκύπτουν από την ανάρτηση των προσωρινών πινάκων κατάταξης της προκήρυξης 1ΓΕ/2019 του ΑΣΕΠ.

Οι εκπαιδευτικοί απαιτούν την κατάργηση του νόμου 4589 και τη μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών που δουλεύουν τα τελευταία χρόνια στα σχολεία. Καταγγέλλουν τα τεχνικά λάθη και τις μεγάλες ανακατατάξεις που εμφανίζονται στους πίνακες κατάταξης του ΑΣΕΠ, χωρίς υπαιτιότητα των εκπαιδευτικών, που μπορεί όμως να τους πετάξουν εκτός Εκπαίδευσης τα επόμενα χρόνια.

Παράλληλα διεκδικούν: Κανένας αναπληρωτής να μη μείνει εκτός πινάκων λόγω παραβόλου και τεχνικών προβλημάτων του συστήματος ή μη κατάθεσης της εξομοίωσης. Να διορθωθούν άμεσα όλα τα λάθη στη μοριοδότηση, με ευθύνη του υπουργείου και των δομών του. Το υπουργείο και η κυβέρνηση να δεσμευτούν πως θα λύσουν τα παραπάνω ζητήματα, πριν γίνουν οι νέες προσλήψεις των αναπληρωτών. Καμία απόλυση αναπληρωτή, μέτρα στήριξης όλων των εκπαιδευτικών, κάλυψη όλων των κενών πριν από την 1η Σεπτέμβρη σε μία φάση.

Η Πρωτοβουλία, υπογραμμίζει με αφορμή την σημερινή κινητοποίηση: «Αποδεικνύεται σταθερά ότι η υλοποίηση από την κυβέρνηση της ΝΔ του ''νόμου Γαβρόγλου'', δημιουργεί συνεχώς χιλιάδες αδικίες. Για μια ακόμη φορά, συνάδελφοί είναι απορριπτέοι, καθώς η αίτησή τους απορρίφθηκε από τον ΑΣΕΠ λόγω του γνωστού παραβόλου. Συνάδελφοι διετούς φοίτησης που, ενώ είχαν κάνει εξομοίωση, δεν πρόλαβαν να την καταθέσουν, χωρίς δική τους ευθύνη, και οι αιτήσεις τους απορρίφθηκαν. Έχουν καταχωρηθεί λάθος στοιχεία συναδέλφων χωρίς δική τους ευθύνη, γεγονός που έχει άμεσο αντίκτυπο στη μοριοδότησή τους, άρα και στη θέση τους στους πίνακες! Τα Σωματεία απαίτησαν να δοθούν άμεσα, λύσεις για αυτή την αδιανόητη μεταχείριση των συναδέλφων, να υπάρξει η πολιτική βούληση ώστε να λυθούν τα προβλήματα και ΚΑΝΕΝΑΣ συνάδελφος να μην οδηγηθεί στην ανεργία».

Βασική Κατηγορία: 

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα