Διαμαρτυρία εκπαιδευτικών για τις ελλείψεις και τα προβλήματα των σχολείων (VIDEO)

10/09/2019 - 23:23

ΔΗΛΩΣΗ Α. ΚΑΡΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Τις ελλείψεις και τα προβλήματα των σχολείων και των εκπαιδευτικών κατήγγειλαν εκπρόσωποι ΕΛΜΕ και της ΟΛΜΕ που πραγματοποίησαν σήμερα παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας.

Από τα κεντρικά αιτήματα της κινητοποίησης ήταν η κάλυψη των κενών, μόνιμοι διορισμοί και έγκριση των ολιγομελών τμημάτων.

Όπως επισημάνθηκε εκ μέρους των εκπροσώπων του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, μετά την πρώτη φάση πρόσληψης των 21.000 περίπου αναπληρωτών, η κάλυψη των αναγκών στη δευτεροβάθμια γενική εκπαίδευση φτάνει μόλις στο 35 - 40% με διαφοροποιήσεις ανάλογα την ειδικότητα. Ειδικότερα, έχουν προσληφθεί περίπου 1.700 αναπληρωτές τη στιγμή που πέρυσι εργάστηκαν περίπου 5.000 και παράλληλα υπήρξαν και συνταξιοδοτήσεις.

Οι εκπαιδευτικοί απαίτησαν άμεσα να καλυφθούν τα κενά σε μία φάση τώρα μέσα στο Σεπτέμβρη με αναπληρωτές και να λυθεί μόνιμα το πρόβλημα που διαιωνίζεται τόσα χρόνια με μόνιμους διορισμούς ώστε και οι μαθητές να μπορούν να έχουν τον καθηγητή τους από την αρχή της χρονιάς. Διεκδίκησαν παράλληλα να ληφθούν μέτρα στήριξης για τους αναπληρωτές κυρίως στα νησιά και τουριστικές περιοχές όπου υπάρχει πρόβλημα με στέγαση - μεταφορές - διαβίωσή τους και να εξισωθούν τα δικαιώματα μόνιμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα