ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΙΕΚ

08/11/2011 - 10:23

Το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών πραγματοποίησε σήμερα (7 Νοεμβρίου 2011) παρέμβαση στο Υπουργείο Παιδείας για τη μη καταβολή των δεδουλευμένων των εκπαιδευτικών στα δημόσια ΙΕΚ για τα έτη 2008, 2009 και 2010.

Από την παρέμβαση και με βάση την απάντηση του Υπουργείου προέκυψαν τα εξής:

ü 

Η διαδικασία απόδοσης των δεδουλευμένων έχει ξεκινήσει για τα έτη 2008, 2009 και το 1ο εξάμηνο του 2010, αλλά δεν υπάρχει ενδεχόμενο, σύμφωνα με τα στελέχη του Υπουργείου, να ολοκληρωθεί μέσα στο 2011 για όλα τα ΙΕΚ. Μέχρι στιγμής, έχουν καταβληθεί τα δεδουλευμένα σε 19 ΙΕΚ από τα 92 που υπάρχουν πανελλαδικά. Η διαδικασία θα συνεχιστεί μέσα στο Νοέμβρη και μέσα στο Δεκέμβρη και για άλλα ΙΕΚ.

ü 

Τα δεδουλευμένα για το 2ο εξάμηνο του 2010 δεν πρόκειται να καταβληθούν μέσα στο 2011.

ü 

Σε ερώτηση της αντιπροσωπείας του ΠΑΜΕ για το τι πρόκειται να γίνει με τα υπόλοιπα ΙΕΚ, αλλά και με το 2ο εξάμηνο του 2010, η απάντηση ήταν πως έχουν γίνει ενέργειες τα χρήματα αυτά να προβλεφθούν στον κρατικό προϋπολογισμό του 2012.

Η αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ τόνισε πως η κυβέρνηση έχει στο ακέραιο την πολιτική ευθύνη για τη μη καταβολή των δεδουλευμένων όλα αυτά τα χρόνια! Δίνει πακτωλούς χρημάτων στις τράπεζες, στα μονοπώλια και την ίδια ώρα έχει απλήρωτους εργαζόμενους, καταδικάζει το λαό στη φτώχεια! Απαίτησε την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων!

Καμιά επανάπαυση, κανένας εφησυχασμός.  Καμιά εμπιστοσύνη σε μια κυβέρνηση που θυσιάζει το λαό για τα κέρδη του κεφαλαίου, για να σωθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση και το καπιταλιστικό σύστημα. Αποδεικνύεται πως για την πληρωμή μισθών και συντάξεων δεν πηγαίνει ούτε ένα ευρώ από τα δάνεια.

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς στα ΙΕΚ να οργανωθούν και να παλέψουν γι’ αυτά που τους κλέβουν, γι’ αυτά που δικαιούνται. Να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους.

ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ-ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Η ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ

 

Αθήνα, 7/11/2011

 

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα