Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Αρκαδίας

ΔΑΚΕ... Ο λόγος της συμβόλαιο υποκρισίας και ψευτιάς!

03/02/2021 - 17:39

ΔΑΚΕ: Ο ΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ ΚΑΙ ΨΕΥΤΙΑΣ

Συνάδελφοι, είναι από κάθε άποψη προκλητική και απαράδεκτη η απόφαση της ΔΑΚΕ να πάρει πίσω την δέσμευσή της στην ομόφωνη απόφαση όλων των παρατάξεων στην ΕΛΜΕ Αρκαδίας για μη συμμετοχή και αναγνώριση του αποτελέσματος στις εκλογές για τα υπηρεσιακά συμβούλια. Αντίθετα οικειοποιήθηκε τις δυο θέσεις των αιρετών στο ΠΥΣΔΕ που «απέσπασε» με μόλις το 6% των εν δυνάμει ψηφοφόρων στο νομό.

Η ΔΑΚΕ έγραψε στα παλιά της τα παπούτσια το 92% των συναδέλφων που με ομόφωνες αποφάσεις των συλλογικών τους οργάνων (ΕΛΜΕ –ΟΛΜΕ) απείχαν συνειδητά από τις εκλογές παρωδία στα Υπηρεσιακά Συμβούλια. Ο λόγος της συμβόλαιο υποκρισίας και ψευτιάς αφού και η ίδια είχε καλέσει σε αποχή και είχε δεσμευτεί ότι δεν θα νομιμοποιήσει το αποτέλεσμα.

Βέβαια η εμμονή της επί τρεις μήνες να μην συνεδριάσει το ΔΣ, να αφοπλίσει την ΕΛΜΕ και να μην πάρει ουσιαστικά κανένα μέτρο στην αντιλαϊκή επέλαση κυβέρνησης – Υπουργείου Παιδείας κάθε άλλο παρά τυχαία ήταν. Σε κρίσιμα θέματα, όπως άνοιγμα των σχολείων, ν/σ για την πρόσβαση στα ΑΕΙ και πανεπιστημιακή αστυνομία, την αποτίμηση της επίδοσης του Α Τετραμήνου, ν/σ για την επαγγελματική εκπαίδευση, υ/α για την αξιολόγηση, για τους αναπληρωτές κ.α δεν έβαλε μόνο πλάτη στην κυβερνητική πολιτική αλλά είχε και ένα άλλο στόχο. Περίμενε την ανακήρυξη του νέου ΠΥΣΔΕ για να ομολογήσει τη μεθόδευσή της.

Είναι προφανές ότι καμία αναγνώριση δεν μπορεί να έχουν όλοι αυτοί που πήγαν να αδράξουν την ευκαιρία και να επωφεληθούν κόντρα και ενάντια σε ομόφωνες συλλογικές αποφάσεις, παίζοντας βρώμικα παιχνίδια στις πλάτες των συναδέλφων, εμπαίζοντας ολόκληρο τον κλάδο της εκπαίδευσης, κοροϊδεύοντας την κοινωνία. Τους προειδοποιούμε ότι σύντομα θα αποτελούν ξένο σώμα από την πλειοψηφία του κλάδου, θα αποτελούν ένα με την διοίκηση και τις αυθαιρεσίες της, χωρίς αυτή τη φορά να έχουν κανένα φύλλο συκής.

Καλούμε τους συναδέλφους να καταδικάσουν αυτές τις μεθοδεύσεις και σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε σχολείο, να δημιουργήσουν προϋποθέσεις αφύπνισης και αντεπίθεσης, με ένα ισχυρό συνδικαλιστικό κίνημα, στην υπηρεσία της εκπαίδευσης και του εκπαιδευτικού.

Μπροστά μας έχουμε πολλές μάχες να δώσουμε με ενότητα, αισιοδοξία και αξιοπρέπεια. Σε αυτή την προσπάθεια σας καλεί το ΠΑΜΕ…

Τρίπολη, 2 Φεβρουαρίου 2021

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα