Α.Σ.Ε. Θεσσαλονίκης: Για τα ΔΣ των ΣΕΠΕ Θεσσαλονίκης

22/09/2017 - 22:32

ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΑ ΔΣ ΤΩΝ ΣΕΠΕ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΟΥΝ;;

Η κατάσταση σε σχέση με τη λειτουργία των Διδασκαλικών Συλλόγων της Θεσσαλονίκης είναι ενδεικτική του εκφυλισμού στον οποίο θέλουν να οδηγήσουν τα σωματεία οι δυνάμεις του παλιού (ΔΑΚΕ – ΔΗΣΥ) και νέου κυβερνητικού συνδικαλισμού (ΕΡΑ) με ευθύνη και των Παρεμβάσεων.

Είμαστε ήδη στις 20 Σεπτεμβρίου τα σχολεία έχουν ανοίξει με μια σειρά ζητήματα ελλείψεων εκπαιδευτικών, υλικοτεχνικών υποδομών, σχολικής στέγης, μεταφοράς, υποχρηματοδότησης από της σχολικές επιτροπές.  Ήδη η κυβέρνηση μέσω των διευθύνσεων  προχωρά σε μετακινήσεις εκπαιδευτικών, φτιάχνει μεγάλα τμήματα στα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία κλείνοντας τμήματα. Για άλλη μια χρονιά δεν έγινε κανένας μόνιμος διορισμός.

Την ίδια ώρα εντείνεται η επίθεση στο εισόδημα των συναδέλφων και των οικογενειών τους, όπως και όλου του λαού από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, χιλιάδες συνάδελφοί μας αναπληρωτές παραμένουν άνεργοι, ενώ προχωρά με γοργούς ρυθμούς η διαδικασία για την εφαρμογή της αντιδραστικής κρατικής αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων και ειδικότερα των εκπαιδευτικών.

Απέναντι στην κατάσταση αυτή  θα έπρεπε τα σωματεία των δασκάλων να μπουν μπροστά, να οργανώσουν τον αγώνα μαζί με τους γονείς και τους υπόλοιπους φορείς του κινήματος για την ικανοποίηση των σύγχρονων μορφωτικών αναγκών των παιδιών μας.

Όμως όχι απλά δεν αναπτύσσουν δράση, αλλά αντιθέτως αρνούνται καν να συνεδριάσουν τα ΔΣ. Οι δυνάμεις της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών εδώ και πολλές μέρες έχουν ζητήσει από τους προέδρους των ΔΣ των ΣΕΠΕ Δ,Η ΚΑΙ ΥΠΑΙΘΡΟΥ Θεσσαλονίκης να συνεδριάσουν για να αποφασίσουν τη συμμετοχή τους στην κινητοποίηση στις 29 Σεπτεμβρίου στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης με αιτήματα για μόνιμους διορισμούς και τα δικαιώματα των αναπληρωτών. Κανένα ΔΣ όμως δε συνεδρίασε.

Επίσης απόφαση για την κινητοποίηση δεν έχουν πάρει ούτε τα ΔΣ των Β,Γ,Ε και ΣΤ ΣΕΠΕ και ΣΕΠΕ Λαγκαδά.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους μόνιμους και αναπληρωτές να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους, να απαιτήσουν από τα ΔΣ να συνεδριάσουν άμεσα και να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Να συμμετέχουν μαζικά στην κινητοποίηση στις 29/9 στις 13:00 στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης που οργανώνουν τα εκπαιδευτικά σωματεία της πόλης μας και συγκεκριμένα οι 5 ΕΛΜΕ της Θεσσαλονίκης, οι Α και Ζ ΣΕΠΕ και ο Σύλλογος Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής .

Δεν μπορούμε να περιμένουμε! 

Μόνιμοι και συμβασιούχοι εκπαιδευτικοί παλεύουμε για ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και ζωής. 

 

 Διεκδικούμε άμεσα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ:

 • Ξεπάγωμα των μισθολογικών κλιμακίων.
 • Δωδεκάμηνες συμβάσεις εργασίας.
 • Εξίσωση των αδειών ασθενείας, λοχείας, ανατροφής, κανονικής με τους μόνιμους συναδέλφους.         
 • Έκδοση πάσο με ευθύνη του υπουργείου Παιδείας για 50% έκπτωση σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
 • Δωρεάν σίτιση.
 • Επίδομα στέγασης και θέρμανσης.
 • Επίδομα ανεργίας και πλήρη υγειονομική κάλυψη για όλο το διάστημα της ανεργίας χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Συμπαρατασσόμαστε στους χιλιάδες συναδέλφους που και φέτος η κυβέρνηση τους οδηγεί στην ανεργία, επεκτείνοντας τις περικοπές προσωπικού μέσα από τις αλλαγές στο ωρολόγιο πρόγραμμα, την κατάργηση ολιγομελών τμημάτων και κατευθύνσεων.  

 

 Απαιτούμε: 

 • Κανένας συνάδελφος αναπληρωτής – συμβασιούχος να μην απολυθεί.
 • Κάλυψη όλων των κενών τώρα με τις αντίστοιχες ειδικότητες.
 • Να ξεκινήσει άμεσα η πρόσθετη διδακτική στήριξη και η ενισχυτική διδασκαλία. 
 • Υπεύθυνος δάσκαλος ανά 50 μαθητές στο Ολοήμερο
 • Να λειτουργήσουν παντού και άμεσα τα αναγκαία τμήματα ένταξης και οι τάξεις υποδοχής.
 • Κάλυψη με παράλληλη στήριξη των 5000 χιλιάδων μαθητών που έχουν γνωμάτευση. Ένας εκπαιδευτικός ανά μαθητή. 

 

Απαιτούμε  άμεσα να πραγματοποιηθούν οι 30.000 διορισμοί μόνιμου προσωπικού στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, έτσι ώστε να καλυφθούν στοιχειωδώς οι ανάγκες της εκπαιδευτικής διαδικασίας. 

Απαιτούμε   τον μόνιμο διορισμό όλων των συναδέλφων που έχουν δουλέψει τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση. 

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ 29/9 ΣΤΙΣ 13:00 ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα