Α.Σ.Ε. στην ΕΛΜΕ Κέρκυρας: Για τις ελλείψεις δασκάλων και καθηγητών στην Κέρκυρα

24/09/2019 - 09:24

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 150 ΤΑ ΚΕΝΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Μία ακόμη χρονιά με τεράστιες ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς τόσο στην Πρωτοβάθμια όσο και στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Παρά την προσπάθεια της κυβέρνησης της ΝΔ να δείξει εικόνα «κανονικότητας» οι αριθμοί αλλά και η κατάσταση σε πολλά σχολεία του νομού μας δεν αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης για τις χαμένες διδακτικές ώρες. Το αποτέλεσμα είναι να υποβαθμίζεται η λειτουργία των σχολείων με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την εκπαίδευση των μαθητών, αλλά και τις εργασιακές συνθήκες των εκπαιδευτικών.

Στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Κέρκυρας τα κενά είναι συνολικά 99! Πιο συγκεκριμένα λείπουν 22 δάσκαλοι, 10 νηπιαγωγοί, τουλάχιστον 45 εκπαιδευτικοί ειδικής αγωγής (αναμένονται και άλλες γνωματεύσεις από την αρμόδια υπηρεσία) ενώ τα υπόλοιπα κενά είναι σε ειδικότητες.

Αντίστοιχα στην Δευτεροβάθμια τα κενά είναι 56 (54 πλήρους και 2 μειωμένου ωραρίου) σε όλες τις ειδικότητες. Τα μεγαλύτερα προβλήματα αντιμετωπίζουν τα σχολεία της περιφέρειας αλλά και το Γυμνάσιο με Λ.Τ. των Παξών που έχει ακόμη 7 κενά σε εκπαιδευτικούς.

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τους γονείς να μην συμβιβάζονται με αυτήν την κατάσταση στη λογική ότι αυτό συμβαίνει κάθε χρόνο και ότι ίσως κάποια στιγμή τα κενά αυτά θα καλυφθούν, αφού βέβαια πρώτα χαθούν χιλιάδες εκπαιδευτικές ώρες.

Αποδεικνύεται επίσης η ανάγκη συνέχισης και κλιμάκωσης του αγώνα για τη μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών που εργάζονται τα τελευταία χρόνια στα σχολεία και την κατάργηση του νόμου 4589/19 που οδηγεί σε απολύσεις, ανακύκλωση της ανεργίας και ατέλειωτο κυνηγητό "προσόντων".

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα