ΑΣΕ ΣΕΠΕ "Γ.ΣΕΦΕΡΗΣ": Η στάση των άλλων δυνάμεων για τις...προτροπές αθώωσης της Χ.Α

14/01/2020 - 10:00

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

ΔΑΚΕ και ΔΗΣΥ και πάλι σε  πλήρη ταύτιση  επικαλούμενες την προστασία τους από νομικές  κυρώσεις και συνέπειες…. καταψήφισαν  την πρόταση  της  ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ (το ψηφοδέλτιο που στηρίζει το ΠΑΜΕ ) ενάντια στην επιχειρούμενη προσπάθεια αθώωσης της  εγκληματικής  Χρυσής Αυγής...

 Η  ΔΗΣΥ  μάλιστα  το πήγε ακόμα  παραπέρα δηλώνοντας ότι : «διαφωνεί  και  με τις προτροπές (sic), προς τους εκπαιδευτικούς για τη διδασκαλία που ξεφεύγουν από το αναλυτικό πρόγραμμα και τους σκοπούς της εκπαίδευσης, όπως αυτοί ορίζονται από το Σύνταγμα του ελληνικού κράτους »….

Διαφωνεί,  δηλαδή  με  το  παιδαγωγικό μας  καθήκον να  αναδείξουμε στους  μαθητές μας  τον εγκληματικό ρόλο  του φασισμού  και του  ναζισμού …  διότι κάτι τέτοιο ξεφεύγει  από  τους  σκοπούς  της  εκπαίδευσης (;;;)  επειδή  κι αυτό  ενδέχεται να  επιφέρει νομικές  κυρώσεις (;;;)

Τι  άλλο πια  θα  ακούσουμε; Το να μιλήσουμε στους μαθητές μας για την Εθνική  Αντίσταση, για  τα ολοκαυτώματα των Καλαβρύτων, του Κομμένου της Κάνδανου….,   για τα μπλόκα της Κοκκινιάς,  της  Καλογρέζας…, για τους 200 της Καισαριανής, ξεφεύγουμε…. από το αναλυτικό μας πρόγραμμα.

Το  να  πλασάρουμε  όμως  προγραμματάκια  που αθωώνουν την πολιτική της ΕΕ στα μάτια των μαθητών μας, για τη ΔΗΣΥ  είμαστε μέσα στα πλαίσια των σκοπών της εκπαίδευσης.

Το να μπορεί  το  συνδικάτο να ορθώνει το ανάστημά του κάνοντας κριτική  απέναντι σε προτροπές  αθώωσης  του θύτη, αυτό για τις ΔΑΚΕ – ΔΗΣΥ είναι επικίνδυνο και τρέχουν στην κυριολεξία να διαχωρίσουν τη  θέση  τους  για  να φυλάξουν τα …. νώτα  τους.

Σκεφτείτε τη στάση τους  όταν θα πρέπει να πάμε ενάντια στο αντιδραστικό νομικό οπλοστάσιο του περιορισμού του απεργιακού δικαιώματος, των διαδηλώσεων,  της εφαρμογής της αξιολόγησης…  Τα τωρινά προοικονομούν τα επόμενα… Θα ψάχνουν και τότε να δουν τι είναι και τι δεν είναι νόμιμο…. Τι ωμή παραδοχή για  τους  δικούς  τους  σκοπούς και για την εκπαίδευση και για το συνδικαλιστικό  κίνημα!!

Η πρότασή μας πέρασε  κατά  πλειοφηφία  με τη θετική  ψήφο και του εκπροσώπου των Παρεμβάσεων αφού όμως πρώτα ζήτησε να αφαιρεθεί από την ανακοίνωση η φράση: « ενώ οι αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ τώρα αναδεικνύονται ως ασπίδα προστασίας του ηγετικού πυρήνα των χρυσαυγιτών.»  Αναρωτιόμαστε όμως, ξαναπόκτησε το αριστερό του πρόσημο ο ΣΥΡΖΑ τώρα που έγινε αντιπολίτευση;  Ή  συμφωνούμε  με τον  ποινικό του κώδικα που ψήφισε;

ΩΣ  Α.Σ.Ε  καλούμε  όλους  τους  συναδέλφους να βγάλουν τα συμπεράσματά τους για τη στάση των άλλων δυνάμεων  και να εντείνουμε την επαγρύπνηση μας και τον αγώνα μας για την απομόνωση των φασιστών παντού αλλά και για την τιμωρία τους για τα αποτρόπαια εγκλήματα που έχουν διαπράξει.

Για του λόγου  το  αληθές  παραθέτουμε  τις  θέσεις  των άλλων δυνάμεων  όπως  τις έστειλαν  στα e-mails  ως  απάντηση  στο σχέδιο ανακοίνωσης  που  καταθέσαμε.

« Η ΔΑΚΕ/ΠΕ του ΣΕΠΕ "Γ. Σεφέρης"  διαφωνεί και καταψηφίζει το προταθέν από την ΑΣΕ-ΠΑΜΕ ψήφισμα το σχετικό με την δίκη της ΧΑ, σεβόμενη την ανεξάρτητη αρχή της Δικαιοσύνης και των αποφάσεων της. Διαχωρίζω πλήρως τη θέση μου και ως γραμματέας του συλλόγου και ως παράταξη και ως φυσικό πρόσωπο από χαρακτηρισμούς και συμπεράσματα που αποδίδονται σε παράγοντες της δίκης, η οποία μάλιστα βρίσκεται σε εξέλιξη και εν τέλει εμπεριέχουν και νομικές ευθύνες.  Για την ΔΑΚΕ/ΠΕ του ΣΕΠΕ "Γ.Σεφέρης" Βλαχόπουλος Νίκος.»

«Η ΔΗΣΥ καταψηφίζει κείμενα τα οποία εμπεριέχουν ονόματα και ιδιότητες ατόμων, χαρακτηρισμούς καθώς και προτροπές προς τους εκπαιδευτικούς για τη διδασκαλία που ξεφεύγουν από το αναλυτικό πρόγραμμα και τους σκοπούς της εκπαίδευσης, όπως αυτοί ορίζονται από το Σύνταγμα του ελληνικού κράτους διότι ενδέχεται να επιφέρουν νομικές κυρώσεις και συνέπειες.

Ζητάμε, σε περίπτωση που η συγκεκριμένη καταγγελία πλειοψηφήσει,  να αναγραφούν στην ανάρτηση και στα πρακτικά του συλλόγου μαζί με το κείμενο και οι λόγοι που η ΔΗΣΥ το καταψηφίζει, με σκοπό τη νομική κάλυψη των μελών της.  Τα μέλη της ΔΗΣΥ Κορδολαίμης Βαγγέλης Κατωπόδη Κυριακή.»

 «Συμφωνώ με το ψήφισμα θεωρώ όμως ότι το σημείο που αναφέρεται στην αλλαγή του ΠΚ καλό είναι να αφαιρεθεί.   Αναφέρομαι συγκεκριμένα στη φράση: « ενώ οι αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ τώρα αναδεικνύονται ως ασπίδα προστασίας του ηγετικού πυρήνα των χρυσαυγιτών.»
Επίσης πρότεινα να προστεθεί στο σημείο ότι:     Επίσης η αθώωση της πολιτικής ηγεσία της ΧΑ για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα θα δώσει πάτημα για την επανασύσταση των φασιστικών συμμοριών. Το ξεπάγωμα της επιχορήγησης εκατομυρίων ευρώ που πρόκειται να λάβουν για την περιόδου 2014-2019 εάν απαλλαγούν από την κατηγορία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης θα οδηγήσει στο άνοιγμα νέων γραφείων ορμητηρίων μίσους και δολοφονικών επιθέσεων. ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ Στέλιος  Μπουράκης»

   12/1/2020      

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα