Α.Σ.Ε. Λέσβου: Ενημερωτικό των αιρτών της Α.Σ.Ε. στο ΠΥΣΔΕ Λέσβου

01/10/2019 - 16:58

Με αφορμή τα όσα διαδραματίζονται στο ΠΥΣΔΕ Λέσβου το τελευταίο δίμηνο δηλώνουμε τη διαφωνία μας με τη διαδικασία που έχει υιοθετήσει η πλειοψηφία του συμβουλίου για το χαρακτηρισμό των κενών (οργανικά, λειτουργικά) και τις τοποθετήσεις μονίμων και αναπληρωτών σ’ αυτά και για τον τρόπο που ανακοινώνονται τα λειτουργικά κενά. Καταγγέλλουμε την τοποθέτηση μόνιμων συναδέλφων σε οργανικά κενά άλλων ειδικοτήτων, ενώ την ίδια στιγμή παραμένουν ακάλυπτα κενά της ίδιας ειδικότητας σε άλλα σχολεία. Αποτέλεσμα αυτών των παρατυπιών είναι να μην υπάρχουν αυτή τη στιγμή σε αρκετά σχολεία ευθύνης του ΠΥΣΔΕ Λέσβου συνάδελφοι να διδάξουν μαθήματα προσανατολισμού με άμεσα ζημιωμένους τους μαθητές. Έτσι, επιδεινώνεται ακόμα περισσότερο η δύσκολη σχολική καθημερινότητα που επιφέρει η πολιτική που εδώ και χρόνια έχει αδειάσει τα σχολεία από εκπαιδευτικούς. Καταγγέλλουμε, επίσης, τη μη δημοσιοποίηση όλων των κενών και τις παραφωνίες στην εφαρμογή των διατάξεων για τις τοποθετήσεις και διαθέσεις των εκπαιδευτικών και τις αναθέσεις των μαθημάτων. Τέλος, εκφράζουμε την αντίθεσή μας στην επιλογή να μην απαντώνται οι ενστάσεις των συναδέλφων επί των αποφάσεων του ΠΥΣΔΕ.

Για να αποφεύγονται λάθη που δυσχεραίνουν την καθημερινότητα τόσο των συναδέλφων όσο και των μαθητών μας, ζητάμε από το ΠΥΣΔΕ Λέσβου:

  • να υπάρχει χρονοδιάγραμμα για τις τοποθετήσεις

  • να δημοσιοποιείται αναλυτικός πίνακας με τα στοιχεία των εκπαιδευτικών, μόνιμων και αναπληρωτών (μόρια, σειρά προτίμησης σχολείων)

  • να δημοσιοποιείται πίνακας με όλες τις οργανικές θέσεις και τα λειτουργικά κενά (να φαίνονται αναλυτικά οι ώρες)

  • να γίνονται άμεσα οι τοποθετήσεις στις οργανικές θέσεις (οργανικά υπεράριθμοι, βελτίωση, διάθεση ΠΥΣΔΕ) 

  • να ακολουθήσει η συμπλήρωση ωραρίου για τους μόνιμους εκπαιδευτικούς. Οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί που δεν συμπληρώνουν το ωράριό τους στην οργανική τους θέση, πρέπει να έχουν στη διάθεσή τους όλα τα λειτουργικά κενά. Να δηλώνουν τα σχολεία με σειρά προτίμησης και να τοποθετούνται εγκαίρως, πριν ξεκινήσουν τα μαθήματα

  • να δημοσιοποιείται πίνακας με τα λειτουργικά κενά για τους εκπαιδευτικούς που βρίσκονται στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ, για τους εκπαιδευτικούς που πήραν απόσπαση και για τους αναπληρωτές (να φαίνονται αναλυτικά οι ώρες)

  • να τηρούνται πρακτικά από το ΠΥΣΔΕ, τα οποία θα είναι διαθέσιμα σε κάθε ενδιαφερόμενο. Να δημοσιοποιούνται και αν αυτό απαιτείται να συνοδεύονται με ένα επεξηγηματικό ενημερωτικό.

  Κάνουμε όμως καθαρό για να μη καλλιεργούνται αυταπάτες πως το ΠΥΣΔΕ είναι ένα από τα όργανα διοίκησης στην πυραμίδα του μηχανισμού της Εκπαίδευσης, με ξεκάθαρο  ρόλο διαχείρισης και υλοποίησης της αντιδραστικής, αντιεκπαιδευτικής και αντιπαιδαγωγικής πολιτικής που ακολουθούσαν όλες οι Κυβερνήσεις ως τώρα όπως και η σημερινή.

 Τα δυσβάστακτα προβλήματα της αδιοριστίας, της ελαστικής εργασίας, της κινητικότητας, του ξηλώματος των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, της μισθολογικής και παιδαγωγικής απαξίωσης του εκπαιδευτικού, της απαξίωσης του μορφωτικού ρόλου του σχολείου, της εξοντωτικής μέγγενης των εξετάσεων για τους μαθητές μας δεν αφήνουν περιθώρια εφησυχασμού.

  Η πείρα και η ζωή έχει δείξει πως η μόνη ελπίδα και προοπτική για ουσιαστική ανακούφιση αλλά και αλλαγή των συσχετισμών βρίσκεται στην οργάνωση και συμμετοχή στα σωματεία και η συστράτευση με το ταξικό εργατικό κίνημα. Έχουμε μπροστά μας αγώνες και δεν περισσεύει κανείς, είναι περισσότερα αυτά που μας ενώνουν παρά αυτά που μας διαιρούν.    

 

Γιάννης Συκάς (Τακτικός)

6932107862

airetospameles@gmail.com

           Αλέξης Ρίζος (Αναπληρωματικός)

6998454979

alexisrizos@gmail.com

 

Αιρετοί στο ΠΥΣΔΕ Λέσβου με το ψηφοδέλτιο της ΑΣΕ

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα