Α.Σ.Ε Κοζάνης: Για τη συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΣΕΠΕ

28/09/2017 - 17:29

Τη Δευτέρα 25/09/2017 συνεδρίασε το Δ.Σ. του Σ.Ε.Π.Ε. Κοζάνης με θέμα την αντικατάσταση της εκλεγμένης από την παράταξη της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών, Ελένης Κουμαντζιάς από την Ειρήνη Ευαγγελοπούλου.

Μετά την αντικατάσταση η Αγωνιστική Συσπείρωση έθεσε νέο θέμα, την κινητοποίηση στις 29/9 για μαζικούς μόνιμους διορισμούς. Η πλειοψηφία του Δ.Σ. αρνήθηκε τη συζήτηση του θέματος, πόσο μάλλον να αποφασίσει κιόλας, με το πρόσχημα ότι το θέμα ήταν εκτός της ημερήσιας συνεδρίασης του Δ.Σ!

Συνάδελφοι,

Όλο το προηγούμενο διάστημα επιμέναμε για τη συνεδρίαση του Δ.Σ. όχι μόνο για την αντικατάσταση της εκλεγμένης μας αλλά και για να παρθούν δραστικές και δυναμικές αποφάσεις για όλα τα προβλήματα του κλάδου όπως οι πολλές υπεραριθμίες, η κάλυψη των κενών στις ειδικότητες, η λειτουργία των ολοήμερων κ.ά. Επίσης σχεδόν το 20% των συναδέλφων είναι συμβασιούχοι και προσλαμβάνονται άλλοι κάθε χρόνο, σε διαφορετικό μέρος, άλλοι ένα  σχολικό έτος και μετά δεν ξαναπροσλαμβάνονται,  με τεράστιο οικονομικό και προσωπικό κόστος.

Η πλειοψηφία του Δ.Σ. του Σ.Ε.Π.Ε. Κοζάνης απέδειξαν με την άρνησή τους  να συζητηθεί ως έκτακτο το συγκεκριμένο  θέμα ( πλην των ΣΥΝΕΚ) και στη συνέχεια με την αποχώρησή τους από τη συνεδρίαση, ότι είναι υπερασπιστές των εξαγγελιών της κυβέρνησης, περί «κανονικότητας» της νέας Σχολικής  Χρονιάς. Δεν μας εκπλήσσει το γεγονός, καθώς  διαχρονικά οι παρατάξεις της ΠΑΣΚ, ΔΑΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ και ΣΥΝΕΚ, έχουν βάλει πλάτη στις αντιδραστικές αλλαγές στην εκπαίδευση.

Η παράταξη της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών καλεί τους συναδέλφους, μόνιμους και αναπληρωτές, σε σύσκεψη την Πέμπτη 28/9, στα γραφεία της παράταξης, Μουράτη 4, 2ος όροφος, για την οργάνωση της κινητοποίησης στις 29/9 στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης .

Αγωνιζόμαστε για:

  • ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.
  • ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΟΝΙΜΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ
  • ΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΜΟΡΦΩΝΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΞΟΝΤΩΝΕΙ

Έχουμε τη δύναμη να τα καταφέρουμε!  Μπορούμε ν΄ αλλάξουμε την κατάσταση στο συνδικαλιστικό κίνημα, στις ΕΛΜΕ και τους Συλλόγους. Να βάλουμε στο στόχαστρο τον πραγματικό αντίπαλο, τον ΣΕΒ, την Ε.Ε.   και   τα   κόμματά   τους,   τη   γραμμή   της   ανταγωνιστικότητας   και   της   κερδοφορίας   των   ομίλων,   που προϋποθέτει το τσάκισμα του λαού. Έχουμε τη δύναμη να τα καταφέρουμε!  Μπορούμε ν΄ αλλάξουμε την κατάσταση στο συνδικαλιστικό κίνημα, στις ΕΛΜΕ και τους Συλλόγους. Να βάλουμε στο στόχαστρο τον πραγματικό αντίπαλο, τον ΣΕΒ, την Ε.Ε.   και   τα   κόμματά   τους,   τη   γραμμή   της   ανταγωνιστικότητας   και   της   κερδοφορίας  των   ομίλων,   που προϋποθέτει το τσάκισμα του λαού.

 

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ!

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα