Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Ε΄ ΕΛΜΕ

Αρκετά πληρώσαμε! Σύγχρονα σχολεία για όλους τους μαθητές! Μέτρα για την οικονομική στήριξη των συναδέλφων ΕΔΩ και ΤΩΡΑ!

08/09/2022 - 16:11

ΑΡΚΕΤΑ ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ!

ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ!

ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι
Καλή και αγωνιστική σχολική χρονιά. Καλωσορίζουμε τους συναδέλφους νεοδιόριστους που ήρθαν στην περιοχή μας, ο διορισμός τους ήταν αποτέλεσμα των αγώνων που ξεδιπλώθηκαν το προηγούμενο διάστημα, καλωσορίζουμε επίσης τους συναδέλφους αναπληρωτές που προσελήφθησαν στην πρώτη φάση, συνεχίζουμε τον αγώνα ώστε να μονιμοποιηθούν όλοι οι αναπληρωτές χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς βρίσκει σχολεία, εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς σε συνθήκες τόσο υγειονομικής κρίσης που παραμένει αφού η πανδημία δεν έχει τελειώσει, όσο και αν η κυβέρνηση κάνει ότι δεν τη βλέπει, σε συνθήκες οικονομικής κρίσης με τον πληθωρισμό να καλπάζει, την ακρίβεια να εκμηδενίζει το εισόδημα, με έναν ιμπεριαλιστικό πόλεμο να μαίνεται, με την Ελλάδα να συμμετέχει όλο και πιο ενεργά σε αυτόν, μετατρέποντας το λαό σε στόχο αντιποίνων.

Τα προβλήματα πλέον δεν κρύβονται, όπως το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στο 1 ο & 2 ο Γυμνάσιο Παιανίας, όπου κρίθηκε ακατάλληλο μεγάλο μέρος του κτιρίου με αποτέλεσμα να μην έχει βρεθεί λύση ακόμα μερικές ημέρες πριν την έναρξη των μαθημάτων αλλά και με ένα χρονοδιάγραμμα εργασιών που ξεπερνά τους τέσσερις μήνες. Η σχολική στέγη είναι ένα από τα κύρια αιτήματα της εκπαιδευτικής κοινότητας, που απαιτεί καινούργια, σύγχρονα, ασφαλή σχολεία για όλα τα παιδιά, ένα αίτημα που μπορεί να υλοποιηθεί αφού υπάρχει το δυναμικό, η τεχνογνωσία, η τεχνολογία. Οι όποιες λύσεις έχουν προταθεί από τη δημοτική αρχή, με διπλοβάρδιες ή σε διαφορετικά σχολεία ή μέσα στο χώρο που θα γίνονται οι εργασίες (!!) αλλά και από τη ΔΔΕ με περικοπή των ωρών ώστε να στριμωχτούν τα ωράρια των σχολείων αποτελούν προτάσεις που αντιβαίνουν στα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών αλλά και τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών, δημιουργούν ταλαιπωρία και θέτουν σε κίνδυνο μαθητές και εκπαιδευτικούς. Εντύπωση προκαλεί η στάση του Δημάρχου που ζήτησε από τους καθηγητές να μένουν στο ακατάλληλο κτήριο γιατί είναι ενήλικες και μπορεί να προσέχουν…

Η ΑΣΕ από την πρώτη στιγμή και σε συνάντηση με τον ΔΔΕ και στο ΔΣ της ΕΛΜΕ ζήτησε να ληφθεί απόφαση για εύρεση του κατάλληλου κτηρίου και δημιουργία σχολικών αιθουσών με την διαδικασία του κατεπείγοντος ώστε τα παιδιά να ενταχθούν στην σχολική διαδικασία για όσο διαρκούν οι εργασίες, θέση που έχουν και οι γονεϊκοί φορείς στην περιοχή.

Το ζήτημα της ακρίβειας, της μετακίνησης των εκπαιδευτικών από και προς τα σχολεία τους, που έχει γίνει πλέον βραχνάς αφού η τιμή των καυσίμων έχει εκτοξευτεί, αλλά και της σίτισης τους μιας και τα είδη πρώτης ανάγκης έχουν πάρει την ανιούσα, δυσκολεύουν όλους τους εκπαιδευτικούς. Σε απόγνωση βρίσκεται ζευγάρι εκπαιδευτικών αναπληρωτών με δύο μικρά παιδιά, αφού η πρόσληψη τους στην περιοχή μας σημαίνει μεγάλες αποστάσεις, πολλά έξοδα, μακριά από τα παιδιά τους που μπορεί ανά πάσα στιγμή να ζητήσουν τη βοήθεια τους. Προφανώς δεν είναι οι μόνοι, σε κάθε συζήτηση με συναδέλφους αυτό που κυριαρχεί είναι η ακρίβεια στο σουπερμάρκετ και στα καύσιμα, στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού κλπ. Για παράδειγμα με το στανιό και με καθυστέρηση πάνω από δύο μήνες χρειάστηκε η ΕΛΜΕ να πάρει απόφαση να στηρίξει συναδέλφισσα της περιοχής μας που καταστράφηκε μέρος της κατοικίας τη λόγω της πρόσφατης πυρκαγιάς…

Δεν μπορεί να ανεχτούμε αυτή την κατάσταση η κυβέρνηση να δίνει 40 δις στους επιχειρηματικούς ομίλους από το ταμείο ανάκαμψης, να ψηφίζει μαζί με το ΠΑΣΟΚ και το ΣΥΡΙΖΑ τον περασμένο Ιούλη την μονιμοποίηση των ειδικών φόρων για την ενέργεια και από την άλλη να πιπιλάνε στους εργαζόμενους ότι έρχεται για όλους βαρύς χειμώνας.

Η ΑΣΕ ενώπιον έθεσε στο ΔΣ της ΕΛΜΕ άμεσο διεκδικητικό πλαίσιο για γενναία αύξηση των μισθών μας, τουλάχιστον 20%, ώστε να μπορεί να καλύψει την αύξηση των τιμών στην καθημερινότητα των εργαζομένων.

Μπροστά στην δραματική κατάσταση που επικρατεί σε σχέση με τα νοίκια, τις μεταφορές και το κόστος ζωής ζητήσαμε από την ΕΛΜΕ να υιοθετήσει τα εξής αιτήματα:
1. Να υπάρχει δωρεάν σίτιση για τους εκπαιδευτικούς σε στρατιωτικές, φοιτητικές λέσχες και σε κατασκηνώσεις της περιοχής (Μάτι, Άγιος Ανδρέας και αλλού). Να αξιοποιηθούν τοπικά εστιατόρια, δημόσια κτήρια ή να δημιουργηθούν λέσχες σίτισης σε κεντρική περιοχή.
2. Να αξιοποιηθούν διαθέσιμα διαμερίσματα, δωμάτια, εστίες και ξενοδοχεία για τη δωρεάν στέγαση αναπληρωτών και νεοδιόριστων. Διαφορετικά να υπάρξει επιδότηση ενοικίου στα 300 ευρώ το μήνα.
3. Να υπάρξει δωρεάν μετακίνηση στην περιοχή πρόσληψης και 50% έκπτωση σε όλα τα ΜΜΜ για όλο το έτος. Να δημιουργηθούν δρομολόγια λεωφορείων από και προς τους χώρους δουλειάς των εκπαιδευτικών στην Ανατολική Αττική.

Συνάδελφοι, για τα αιτήματά που θα συμβάλλουν στην βελτίωση της καθημερινότητας εκατοντάδων συναδέλφων δεν τοποθετήθηκε καμία άλλα παράταξη. Δεν μπήκαν καν στην διαδικασία να γίνει μια συζήτηση, να προκύψουν και άλλες σκέψεις. Φαίνεται μάλλον πως ευθυγραμμίζονται με τα αστικά επιτελεία που ανακοινώνουν ένα δύσκολο χειμώνα, μια νέα οικονομική κρίση που έρχεται, παίρνουν μέτρα ακόμα και για λειτουργία της θέρμανσης με ανώτατο όριο τους 19 βαθμούς (Γερμανία), σβήσιμο των φώτων σε κεντρικούς δρόμους και μνημεία κλπ..

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Μπορούμε να βγούμε μπροστά και να φέρουμε ένα δύσκολο χειμώνα σε όλους αυτούς που θέλουν το λαό υποζύγιο! Που επιτίθενται στους εργαζόμενους στο εργοστάσιο της ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑΣ για να τους πετάξουν στο δρόμο, χαρίζοντας τα χρέη των επενδυτών χρέη σε ταμεία και εφορία.

Ξέρουμε ότι σωτήρες δεν υπάρχουν, δεν τους βρήκαμε πουθενά τα προηγούμενα χρόνια. Αντίθετα είδαμε και στον κλάδο μας πόσο τρομάζουν οι κυβερνήσεις όταν βλέπουν μαζικούς αγώνες, δυνατά σωματεία που παλεύουν για αυτό που έχουμε ανάγκη. Είδαμε ότι όπου οι εργαζόμενοι εμπιστεύτηκαν το σωματείο τους, COSCO, EFOOD, ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΚΑΒΑΛΑΣ, Σωματεία ξενοδοχοϋπαλλήλων Σαντορίνης κατάφεραν να καλυτερεύσουν τη θέση τους.

Όπλο μας είναι να οργάνωση της πάλης που αποτελεί ασπίδα για το σήμερα και δίνει προοπτική για το αύριο.

Κανένας συνάδελφος να μη συμβιβαστεί, να μην συνηθίσει στη μιζέρια που διαμορφώνει η αντιλαϊκή πολιτική.

ΑΜΕΣΑ ΚΑΛΟΥΜΕ το ΔΣ της ΕΛΜΕ να καλέσει σε γενική συνέλευση για να συζητηθούν όλα αυτά τα θέματα, να παρθούν αποφάσεις, να οργανωθεί η αντίσταση και η αντεπίθεση μας. Καλούμε τους νέους συναδέλφους να γραφτούν στην ΕΛΜΕ, από κοινού να θέσουμε στο σωματείο όλα τα ζητήματα, τα προβλήματα μέσα και έξω από το σχολείο γιατί μόνο μαζί μπορούμε να διεκδικήσουμε λύσεις.

Η ζωή μας δεν χωράει σε vouchers και pass.
Δεν θα πληρώσουμε ξανά τα σπασμένα.
Οργάνωση και αγώνας για ζωή με δικαιώματα.

ΟΛΟΙ στη ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στο ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ, στις 15

ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ, στις 7 μ.μ.

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα