ΣΕΠΕ "Ν. Πλούμπιδης" και "Ρόζα Ιμβριώτη"

Απόφαση συμμετοχής σε σύσκεψη Συλλόγων  και ΕΛΜΕ την Τρίτη 19/01 στις 17:30 στο ΕΚΑ

19/01/2021 - 16:37

Υπογράφουν οι ΣΕΠΕ "Πλουμπίδης" και "Ρόζα Ιμβριώτη"

Απόφαση συμμετοχής σε σύσκεψη Συλλόγων  και ΕΛΜΕ την Τρίτη 19/01 στις 17:30 στο ΕΚΑ

Να αποσύρει τώρα η κυβέρνηση το αντιδραστικό νομοσχέδιο - λαιμητόμο για το σύστημα πρόσβασης στα ΑΕΙ και την ένταση της καταστολής και αστυνομοκρατίας!

Να παρθούν τώρα ουσιαστικά μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων!

Η αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση, η υποβάθμιση και κατηγοριοποίηση σχολείων και εκπαιδευτικών  θα μείνουν στα χαρτιά!

Προχωράμε σε σύσκεψη ΕΛΜΕ και Συλλόγων Π.Ε. την Τρίτη 19/01 στις 17:30 στο ΕΚΑ 3ης Σεπτεμβρίου 48 Β Αθήνα 2ος όροφος

Προχωράμε σε εβδομάδα δράσης και παρέμβασης στα σχολεία από 18/1 έως 22/1 με μαζικές εξορμήσεις, πανό, παραστάσεις διαμαρτυρίας κ.α. Απαντάμε με νέα κινητοποίηση εκπαιδευτικών – μαθητών – φοιτητών-γονιών στα σχέδια της κυβέρνησης.

Συνάδελφοι  χαιρετίζουμε τις μαχητικές κινητοποιήσεις που διοργάνωσαν εκπαιδευτικά σωματεία, γονείς και φοιτητές, την Πέμπτη 14/1 στο Υπουργείο Παιδείας, στο κέντρο της Αθήνας και την Παρασκευή 15/1 στο Υπουργείο Υγείας. Τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, διεκδίκησαν όρους υγιεινής και ασφάλειας, για τη λειτουργία των σχολείων και των Πανεπιστημίων, και απαίτησαν την απόσυρση του απαράδεκτου νομοσχεδίου της κυβέρνησης που φέρει τον «εύηχο» : τίτλο «Εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, προστασία της ακαδημαϊκής ελευθερίας, αναβάθμιση του ακαδημαϊκού περιβάλλοντος και άλλες διατάξεις».

Χαιρετίζουμε τις δυναμικές κινητοποιήσεις - παρεμβάσεις του φοιτητικού κινήματος, που απαιτεί η αστυνομία να μείνει έξω από τις σχολές και να δοθούν χρήματα, ώστε να επαναλειτουργήσουν τα κλειστά, 1 χρόνο τώρα, ιδρύματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας, αντί να ικανοποιήσουν τα δίκαια αιτήματα που σύσσωμη η εκπαιδευτική κοινότητα και οι εργαζόμενοι απαιτούν για τη λειτουργία των σχολείων, αξιοποιούν την πανδημία για να επιβάλλουν «σιγή ασυρμάτου», ώστε να προκλητικά να ψηφίζονται μια σειρά αντιεκπαιδευτικών – αντιδραστικών νομοσχεδίων.

Τελευταίο κυβερνητικό τερατούργημα είναι το νομοσχέδιο που παρουσίασε η Κεραμέως, αγκαλιά με τον Χρυσοχοϊδη, την Τετάρτη 13/1. Στα μέσα της σχολικής χρονιάς, μπαίνουν ακόμα μεγαλύτερα εμπόδια πρόσβασης στα ΑΕΙ για τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών, εντείνεται η καταστολή στα πανεπιστήμια, εισάγονται απαράδεκτες πειθαρχικές διώξεις, ενάντια στην οργανωμένη δράση του φοιτητικού κινήματος, επαναφέρονται τα χρονικά όρια φοίτησης και νομιμοποιείται περαιτέρω η κατηγοριοποίηση των τμημάτων.

Η κυβέρνηση της ΝΔ είναι προκλητική! Προχωρά στην πρόσληψη 1000 ειδικών αστυνομικών για τα ΑΕΙ, τη στιγμή που διατυμπανίζει ότι δεν υπάρχουν χρήματα, ώστε να παρθούν ουσιαστικά μέτρα για την προστασία της υγείας εκπαιδευτικών, μαθητών, φοιτητών και εργαζομένων, για τη στήριξη της ομαλής διεξαγωγής της εκπαιδευτικής διαδικασίας μέσα στην πανδημία, για μόνιμες προσλήψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό.

Απέναντι στην επίθεση της κυβέρνησης, που το επόμενο διάστημα θα ενταθεί ακόμα περισσότερο (νομοσχέδια για την αξιολόγηση, νέο σύστημα διορισμών κ.α.), απαιτείται ο κλάδος ενωμένος να δώσει δυναμική απάντηση μαζί με τους γονείς, τους μαθητές και τους φοιτητές.

Δυναμώνουμε τη συσπείρωση Συλλόγων και ΕΛΜΕ με βάση το κείμενο των 77 Συλλόγων ενάντια στην αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση.

Καλούμε όλους τους Συλλόγους Π.Ε. και τις ΕΛΜΕ το επόμενο διάστημα να οργανώσουν από κοινού την πάλη, να μπουν μπροστά στον αγώνα για τις ανάγκες μας. Για τον καλύτερο συντονισμό δράσης των σωματείων μας και το προγραμματισμό του επόμενου διαστήματος προχωράμε σε σύσκεψη Συλλόγων Π.Ε. και ΕΛΜΕ την Τρίτη 19/1 στις 17:30.

(Με σκοπό την τήρηση όλων των μέτρων ατομικής προστασίας στη σύσκεψη μας παρακαλούμε τους Συλλόγους και τις ΕΛΜΕ να αποστείλουν από ένα εκπρόσωπο στη σύσκεψη).

Το ΔΣ

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα