Ενώσεις Γονέων Ασπροπύργου-Ελευσίνας-Φυλής

Απαίτησαν μέτρα προστασίας στα σχολεία - Καμία δέσμευση από το υπ. Παιδείας (VIDEO)

11/01/2021 - 22:24

Ενώσεις Γονέων Ασπροπύργου - Ελευσίνας - Φυλής

Απαίτησαν μέτρα προστασίας στα σχολεία - Καμία δέσμευση από το υπ. Παιδείας (VIDEO)

Απαιτώντας τη λήψη ουσιαστικών μέτρων στα σχολεία της περιοχής, η Ένωση Γονέων Ελευσίνας, η Ένωση Γονέων Ασπροπύργου και η Ενωση Γονέων Φυλής με τη συμμετοχή Συλλόγων και Ενώσεων Γονέων όλης της Δυτικής Αττικής, πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν με απόφασή τους επίσης, η Α' ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής και ο Σύλλογος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτ. Αττικής «Κ.Βάρναλης». Στη συνάντηση που έγινε, δεν υπήρξε καμία δέσμευση από το υπουργείο που θωρεί ότι όλα είναι καλώς καμωμένα. 

«Είμαστε σε μια περιοχή που με ευθύνη της κυβέρνησης παραμένει στο "κόκκινο". Κι αυτό γιατί η κυβέρνηση αρνείται να πάρει ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας στους μεγάλους χώρους δουλειάς, στα ΜΜΜ, αρνείται να θωρακίσει το δημόσιο σύστημα Υγείας της περιοχής. Την ίδια άρνηση βιώνουμε οι χιλιάδες γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί από την αρχή της σχολικής χρονιάς με τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις που συλλογικά διατυπώσαμε», αναφέρουν οι Ενώσεις στο κάλεσμά τους και διεκδικούν:

«Η κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της και να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματά μας:

  • Να αραιώσουν οι μαθητές στις τάξεις. Διεκδικούμε 15 μαθητές ανά τμήμα.

  • Με ευθύνη κυβέρνησης, Περιφέρειας και δήμου να εξασφαλισθούν όλες οι αναγκαίες υποδομές σε σχολικές αίθουσες ώστε να μπορούν να τηρηθούν όλα τα μέτρα προστασίας από την πανδημία.

  • Να γίνονται δωρεάν, μαζικά και επαναλαμβανόμενα test Covid-19 στα σχολεία. Να συνταγογραφείται το test Covid-19 και να είναι δωρεάν για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

  • Να ενισχυθεί το προσωπικό καθαριότητας ώστε να τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα στα σχολεία. Να μονιμοποιηθούν όλες οι καθαρίστριες που λήγουν οι συμβάσεις τους.

  • Να υπάρχει σχολίατρος σε κάθε σχολική μονάδα που θα είναι σε ανοιχτή συνεργασία με το ΚΥ Ελευσίνας για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

  • Να χορηγούνται δωρεάν όλα τα Μέσα Ατομικής Προστασίας στα σχολεία.

  • Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ουσιαστική λειτουργία με όλο το αναγκαίο προσωπικό στα Ειδικά Σχολεία.

  • Στις βαθμίδες που θα συνεχίσουν με τηλεκπαίδευση, να δοθούν σε όλα τα παιδιά τεχνολογικά μέσα, τάμπλετ, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, γρήγορο internet με ευθύνη του κράτους. Κανένας μαθητής εκτός εκπαίδευσης - καμιά απουσία σε μαθητή που δεν έχει τα μέσα να συμμετέχει στην τηλεκπαίδευση».

 

Βασική Κατηγορία: 

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΟ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα