Ανοιχτό Μάθημα Αξιοπρέπειας στις 16 Μάρτη

14/03/2018 - 13:54
Γεια και χαρά σε όλους,
 
Την Παρασκευή που μας έρχεται, συνάδελφοι, έχουμε ανοιχτό μάθημα αξιοπρέπειας μπροστά από το Υπουργείο Παιδείας στις 13.00. Επιμορφωτές είναι το Κίνημα, το Δίκιο και Αυτό Που Καταθέτουμε Σαν Δάσκαλοι Της Πράξης Στην Τάξη Μας κάθε μέρα που ξημερώνει,  είτε έχουμε οικονομική κρίση είτε όχι. 

Στο μάθημα θα πραγματευτούμε θέματα όπως: πώς κοιτάς στα μάτια τον μαθητή σου όταν του διδάσκεις έννοιες όπως το ψυχικό σθένος, η ατομική ευθύνη έναντι του συνόλου, θέματα όπως λέω όχι σε αυτό που με καταδυναστεύει, καθώς και θέματα που αφορούν το ποιοι τελικά γράφουν αληθινά την ιστορία που διδάσκουν τα βιβλία.

 

Θα χορηγηθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης του μαθήματος ακόμα και σε αυτούς που θα παρακολουθήσουν εξ αποστάσεως, δηλαδή χωρίς να παρευρεθούν απ' έξω από το Υπουργείο. Απλώς όλες, θα καθυστερήσουν λίγο να τυπωθούν, γιατί η Ιστορία γράφεται αφού περάσουν τα γεγονότα κι αφού οι άνθρωποι παίξουν τον ρόλο τους, συνειδητά πολύ ή λιγοτερο.

Συνάδελφοι,

Κάποιο κεφάλαιο της Ιστορίας που θα διδαχθούν τα εγγόνια μας θα καταγράφει την εποχή μας και θα περιγράφει τα οικονομικά μέτρα, τις διαβουλεύσεις, τις αποφάσεις, τις συσκέψεις, τις προτάσεις των υπευθύνων ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ του λαού.

Είμαστε ΚΟΜΜΑΤΙ ΑΝΑΠΟΣΠΑΣΤΟ αυτής της διαδικασίας και ΠΑΙΖΕΙ ΡΟΛΟ Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΜΑΣ.

Υ.Γ. Η Δ.Ο.Ε. δεν είχε το σθένος να κηρύξει μιαν αληθινή α-πε-ργί-α και να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Αντ' αυτού προκηρύσσει τρίωρη στάση και προτρέπει τα σωματεία να τη συμπληρώσουν με τρίωρη δική τους. ΔΕΝ ΜΑΣΑΜΕ, συνάδελφοι, όπως κι αν θέλουν να την ονομάσουν.

ΓΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ. Συμμετέχουμε δηλώνοντας και τις δύο στάσεις και συμπληρώνοντας ουσιαστικά το εξάωρο διδακτικό ωράριό μας.

 
Βάνια Ξιφαρά,  δασκάλα και μέλος του ΔΣ του Συλλόγου "Ο Θουκυδίδης"
 
Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα