ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΕΣΠΑ : Απαίτηση η άμεση καταβολή των δεδουλευμένων. Συζητήθηκε χτες, στη Βουλή, δεύτερη Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ για τους εκπαιδευτικούς που προσλαμβάνονται μέσω ΕΣΠΑ

23/11/2010 - 17:22
Εμμένει η κυβέρνηση στη διατήρηση εργασιακών σχέσεων πολλών ταχυτήτων για τους εκπαιδευτικούς, προκειμένου αυτοί να βρίσκονται σε διαρκή εργασιακή ανασφάλεια, όπως προέκυψε από τις χτεσινές δηλώσεις στη Βουλή της υφυπουργού Παιδείας Ε. Χριστοφιλοπούλου.

Απαντώντας σε Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Γ. Μαυρίκου, σχετικά με τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που πληρώνονται από το ΕΣΠΑ, αλλά δεν έχουν δει ακόμα το «χρώμα του χρήματος» ισχυρίστηκε ότι οι σχετικές συμβάσεις που υπογράφουν οι εν λόγω εκπαιδευτικοί είναι ίδιες με τις συμβάσεις αναπληρωτών που υπογράφουν οι υπόλοιποι εκπαιδευτικοί και διασφαλίζουν όλα τους τα δικαιώματα, ενώ παράλληλα τους αναγνωρίζεται και η προϋπηρεσία (εάν διαπιστωθεί ότι για το συγκεκριμένο υπάρχουν ασάφειες θα διορθωθεί νομοθετικά, είπε). Αναγνώρισε ότι υπάρχουν καθυστερήσεις στις πληρωμές τους και είπε ότι από χτες άρχισε η καταβολή των μισθών στη Μαγνησία, ενώ το πολύ, όπως ανέφερε, μέχρι τις 30 Νοέμβρη θα έχει ολοκληρωθεί η συγκέντρωση των συμβάσεων και θα γίνουν οι πληρωμές.

Ο Γ. Μαυρίκος στην παρέμβασή του υπενθύμισε ότι είχε καταθέσει παρόμοια Ερώτηση και στις 12 Οκτώβρη και τότε η ίδια η υφυπουργός είχε δεσμευθεί ότι θα άρχιζαν οι πληρωμές, κάτι που αποδείχθηκε κοροϊδία. Για αυτό, είπε, χτες οι συγκεκριμένοι εκπαιδευτικοί πραγματοποίησαν απεργιακή κινητοποίηση ζητώντας την ικανοποίηση των αιτημάτων τους. Η κυβέρνηση, συνέχισε, φέρεται με αυτόν τον τρόπο στους εκπαιδευτικούς γιατί υπηρετεί μια στρατηγική διάλυσης της δημόσιας εκπαίδευσης και γιατί θέλει τους εργαζόμενους να αισθάνονται καθημερινά ανασφαλείς. Η συγκεκριμένη μερίδα των εκπαιδευτικών, είπε, έχει δουλέψει το Σεπτέμβρη, τον Οκτώβρη και τον Νοέμβρη χωρίς να έχει πάρει τον μισθό του και η κυβέρνηση τους διαμηνύει ότι θα πληρωθούν μόνο εάν υπογράψουν συμβάσεις ντροπής.

Καταλήγοντας τόνισε ότι σε αντίθεση με την κυβέρνηση που θέλει ένα σχολείο με «σκλάβους» τους εκπαιδευτικούς, το ΚΚΕ ζητάει σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους με πλήρη μισθολογικά δικαιώματα, αντιπαλεύει την ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων και απαιτεί την άμεση εξόφληση των δεδουλευμένων.

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα