ΑΣΕ Συλλόγων ΠΕ Πειραιά

Ανακοίνωση για τον τρόπο τοποθέτησης των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών

19/04/2021 - 15:26

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ΝΑ ΠΡΟΗΓΗΘΕΙ Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΤΕΛΙΚΟΥ ΠΙΝΑΚΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΕΝΩΝ ΚΑΙ ΕΠΕΙΤΑ

Η ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ!!

Ύστερα από συνάντηση των προέδρων των εκπαιδευτικών σωματείων του Πειραιά, ο Διευθυντής Εκπαίδευσης Πειραιά, κ. Αλ. Νανόπουλος ενημέρωσε τους Συλλόγους ότι ως προς τον τρόπο τοποθέτησης των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών, πρώτα θα γνωστοποιηθούν όλα τα κενά (τόσο σε ειδικά σχολεία όσο και σε τμήματα ένταξης που αριθμούν στα 100) και θα δηλώσουν οι συνάδελφοι σχολεία προτίμησης κι έπειτα, θα ανακοινωθεί ο προσωρινός πίνακας μοριοδότησής τους.

Ο Δ/ντής Εκπαίδευσης ουσιαστικά δεσμεύτηκε ότι το ΠΥΣΠΕ θα πράξει το αυτονόητο, δηλαδή ότι θα εμφανίσει όλα τα κενά, σε αντίθεση με την ως τώρα πάγια τακτική του ΠΥΣΠΕ να μην εμφανίζει όλα τα κενά, αλλά μόνο αυτά που θέλει να καλύψει πρώτα. (Γεγονός που συμβαίνει στην αρχή κάθε σχολικής χρονιάς με τα λειτουργικά κενά στην Παράλληλη Στήριξη και στα Τμήματα ένταξης, που καλύπτονται από αναπληρωτές εκπαιδευτικούς!) Είναι δικαίωμα κάθε εκπαιδευτικού να γνωρίζει όλα τα κενά για να κάνει τη δήλωσή του! Επομένως, ελπίζουμε να γίνει πράξη η δήλωση αυτή και να μην είναι μία «κούφια» εξαγγελία!

Ωστόσο το βασικό ζήτημα είναι να προηγηθεί η ανάρτηση του τελικού πίνακα φθίνουσας μοριοδότησης των εκπαιδευτικών (μετά τις όποιες ενστάσεις), για να γνωρίζουν οι συνάδελφοι σε ποια σειρά βρίσκονται, να γνωστοποιηθούν τα κενά και έπειτα να ακολουθήσει η διαδικασία της δήλωσης προτίμησης.

Τέλος, στους πίνακες φθίνουσας μοριοδότησης να εμφανίζεται εκτός από τον Αριθμό Μητρώου και το ονοματεπώνυμο κάθε εκπαιδευτικού (με εξαίρεση τις ειδικές κατηγορίες που μπορεί να μπει μόνο ο Α.Μ.) για την πλήρη διαφάνεια της διαδικασίας.

Πειραιάς 18/4/2021

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα