ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ. Ζωτική ανάγκη οι κοινοί αγώνες για την Παιδεία. Δηλώσεις της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ μετά τη συνάντηση με την ΟΛΜΕ

27/04/2010 - 17:54
Συνάντηση με το ΔΣ της ΟΛΜΕ είχε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, Στην έδρα της ΚΕ στον Περισσό. Η συνάντηση έγινε μετά από αίτημα της ΟΛΜΕ, που επιδιώκει να έχει συναντήσεις με όλα τα κόμματα. Μετά τη συνάντηση η Αλέκα Παπαρήγα έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 

«Θεωρούμε ζωτική ανάγκη και απολύτως αναγκαίο να υπάρχουν όχι μόνο αγωνιστικές κινητοποιήσεις του κλάδου των εκπαιδευτικών, αλλά και κοινοί αγώνες με όλους τους εργατοϋπαλλήλους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και με τα κοινά ζητήματα που έχουν, εργασιακά, ασφαλιστικά, αλλά και με το θέμα της Παιδείας , με αιχμή του δόρατος την πάλη κατά του πολυνομοσχεδίου που έρχεται, τον "Καλλικράτη", ο οποίος μεταφέρει σοβαρά προβλήματα της Παιδείας στην περιφέρεια και στους δήμους. Είμαστε αντίθετοι με τις νέες εργασιακές σχέσεις που καθορίζονται για τους εκπαιδευτικούς, με την αξιολόγηση τάχα των εκπαιδευτικών και της σχολικής μονάδας, που στην πραγματικότητα θα οδηγήσει στην ταξικοποίηση του σχολείου, θα οδηγήσει σε πολλαπλές εργασιακές σχέσεις των εκπαιδευτικών. Επιδιώκουν να τους μετατρέψουν σε γρανάζια ενός άδικου συστήματος σε βάρος των παιδιών των λαϊκών οικογενειών. Είμαστε ριζικά αντίθετοι με την αδιοριστία και με τις πολλαπλές εργασιακές σχέσεις των εκπαιδευτικών. ότι το Εμείς ξεκινάμε απ 'όλοι οι εκπαιδευτικοί πρέπει να έχουν δουλειά, πολύ περισσότερο που η Ελλάδα έχει και μια ιδιομορφία, νησιών, βουνών, χωριών με ολιγάριθμα παιδιά, αλλά ξεκινώντας και από την ανάγκη να υπάρχουν νέες εκπαιδευτικές μέθοδοι, όπου περισσότεροι εκπαιδευτικοί ασχολούνται με λιγότερα παιδιά, για να γίνεται ουσιαστική διδασκαλία, όχι από καθέδρας, να υπάρχει διάλογος, να υπάρχει άσκηση κρίσης και τρόπου οργάνωσης της δουλειάς. Είμαστε αντίθετοι με το σχολείο της αγοράς, άρα είμαστε αντίθετοι με τις αγοραίες διατάξεις που αφορούν το χώρο των εκπαιδευτικών ».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Δ. Πεππές, είπε ότι οι εκπαιδευτικοί θα είναι αντίθετοι σε κάθε προσπάθεια υποβάθμισης του ελληνικού δημόσιου σχολείου, μέσω «του χτυπήματος στα συνταξιοδοτικά, ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών, αλλά και μέσω της υποχρηματοδότησης στη δημόσια εκπαίδευση». Ενώ πρόσθεσε ότι «δεν μπορεί να υπάρξει στήριξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας, αν δεν υπάρχει ουσιαστική στήριξη, οικονομική, κοινωνική, μορφωτική, των εκπαιδευτικών».

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα