Αγωνιστική Συνδικαλιστική Κίνηση Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών: Κάλεσμα στην απεργία στις 16 Μάρτη

14/03/2018 - 14:18

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σήμερα, 13 Μάρτη, συνεδρίασε το ΔΣ της ΟΙΕΛΕ και έλαβε απόφαση για συμμετοχή των ιδιωτικών εκπαιδευτικών στην απεργιακή κινητοποίηση και το συλλαλητήριο της Παρασκευής 16 Μάρτη έξω από το υπουργείο Παιδείας, μαζί με τους συναδέλφους από τη δημόσια εκπαίδευση.

Καλούμε τους συναδέλφους να βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα. Βρισκόμαστε μπροστά σε κρίσιμες αποφάσεις, καθώς στο πλαίσιο της 4ης αξιολόγησης έχει τεθεί ζήτημα αξιολόγησης του θεσμικού πλαισίου που αφορά την ιδιωτική εκπαίδευση. Η συμμετοχή μας στο συλλαλητήριο της Παρασκευής στο Υπουργείο Παιδείας και στο συλλαλητήριο που οργανώνει το ΠΑΜΕ στην Ομόνοια την Τρίτη 20 Μάρτη συνιστά πολλαπλή απάντηση απέναντι στην κυβέρνηση, τους «θεσμούς» και τους μονοπωλιακούς ομίλους που από κοινού υπηρετούν.

Είναι η απάντηση στην προκλητική στάση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας κατά την κινητοποίηση της Παρασκευής 2 Μαρτίου, όταν εκπαιδευτικοί δέχτηκαν χημικά και χτυπήματα από τις δυνάμεις καταστολής.

Είναι η απάντηση στην κυοφορούμενη αξιολόγηση του νομοθετικού πλαισίου που αφορά τις εργασιακές σχέσεις στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Είναι η απάντηση στο καθεστώς εργασιακής ζούγκλας που κυριαρχεί σε ιδιωτικά σχολεία, φροντιστήρια και Κέντρα Μελέτης, με χιλιάδες εκπαιδευτικούς απλήρωτους και ανασφάλιστους.

Είναι έκφραση συμπαράστασης στους συναδέλφους αναπληρωτές που εμπαίζονται χρόνια τώρα από τις κυβερνήσεις που διατηρούν το άθλιο καθεστώς της εναλλαγής εργασίας και ανεργίας.

Όλοι στον αγώνα! Όλοι στο συλλαλητήριο έξω από το Υπουργείο Παιδείας,

την Παρασκευή 16 Μαρτίου, στη 1 μ.μ.

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα