86η Γενική Συνέλευση ΔΟΕ: Δελτίο τύπου 1ης ημέρας

23/06/2017 - 22:52

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

(1η μέρα εργασιών)

Ξεκίνησαν αργά το μεσημέρι και με μεγάλη καθυστέρηση οι εργασίες της 86ης Γενικής Συνέλευσης της ΔΟΕ στο Ξενοδοχείο Novotel.

H 86η Γ.Σ. της ΔΟΕ πραγματοποιείται σε μια περίοδο που δυναμώνει η επίθεση στα δικαιώματά των εκπαιδευτικών όπως και του συνόλου των εργαζομένων, από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τη στήριξη όλων των αστικών κομμάτων, την ΕΕ, το ΔΝΤ και τους επιχειρηματικούς ομίλους. Σε μια περίοδο που η κυβέρνηση προσαρμόζει γοργά την εκπαίδευση στις κατευθύνσεις ΕΕ, ΟΟΣΑ, του 3ου και του προσφάτως ψηφισθέντος 4ου μνημονίου, εφαρμόζοντας τον «κόφτη» και στην Εκπαίδευση, με τεράστιες περικοπές στη χρηματοδότηση, με μηδενικούς διορισμούς και χιλιάδες απολύσεις αναπληρωτών, με συμπτύξεις-συγχωνεύσεις σχολείων. Σε μια περίοδο που προωθούνται πιο αποφασιστικά οι αναδιαρθρώσεις στην εκπαίδευση.

Θα περίμενε κανείς σ’ αυτές της συνθήκες, στις εργασίες της μεγαλύτερης Ομοσπονδίας του Δημοσίου, να κυριαρχούν οι αγωνίες των εκπαιδευτικών για τις εργασιακές και εκπαιδευτικές ανατροπές. Όμως για μια ακόμη χρονιά, με το «καλημέρα» και με ευθύνη των γνωστών συνδικαλιστικών σχηματισμών του παλιού και νέου κυβερνητικού Συνδικαλισμού, έκαναν την εμφάνισή τους τα γνωστά εκφυλιστικά φαινόμενα, ένθεν κι εκείθεν της αίθουσας, με παρελκυστικές τακτικές, με προσχηματικές αντεγκλήσεις και κωλυσιεργίες σχετικές με τον τρόπο εκλογής του Οριστικού Προεδρείου και απώτερο σκοπό να μην γίνει ουσιαστική συζήτηση επί των προβλημάτων.

Οι δυνάμεις της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών κατέβαλλαν προσπάθειες από την αρχή του Συνεδρίου να προχωρήσουν οι εργασίες και να μην εξαντληθούν σε προσχηματικά διαδικαστικά ζητήματα. Ξεκαθάρισαν ότι τα προβλήματα των συναδέλφων και της Εκπαίδευσης δεν μπορούν να περιμένουν και κάλεσαν το σώμα και τις συνδικαλιστικές δυνάμεις ν’ αναλάβουν τις ευθύνες τους ως προς την συνέχιση των εργασιών.

Οι εργασίες συνεχίστηκαν με χαιρετισμούς φορέων. Ο Πρόεδρος της ΑΣΓΜΕ Δημήτρης Λάμπρου στον χαιρετισμό του ανέφερε:

«Ως ΑΣΓΜΕ κάνουμε σοβαρή προσπάθεια να παρακολουθούμε τις εξελίξεις, να μελετάμε τα νέα δεδομένα, προχωρώντας σε αναλύσεις, επεξεργασίες και συμπεράσματα έχοντας πάντα σαν κριτήριο τις σύγχρονες ανάγκες γονιών και μαθητών.

Διαμορφώσαμε πλαίσιο πάλης και διεκδίκησης που απαντούσε και απαντά στις σύγχρονες ανάγκες μας για τη μόρφωση και τη ζωή που αξίζει σε μας και στα παιδιά μας.

Ως ΑΣΓΜΕ έχουμε καταλήξει στη θέση για ενιαίο, 12χρονο, υποχρεωτικό, Δημόσιο και Δωρεάν σχολείο με δίχρονη προσχολική αγωγή, μια πρόταση που δεν έχει καμία σχέση με τις μεταρρυθμίσεις των προηγούμενων κυβερνήσεων, με τις αλλαγές που πραγματοποιεί η σημερινή κυβέρνηση και με τις εξαγγελίες που έχουν γίνει το τελευταίο χρονικό διάστημα (αποσπάσματα από την ομιλία του Προέδρου της ΑΣΓΜΕ)

Από την Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών κατατέθηκε ψήφισμα συμπαράστασης στους συμβασιούχους εργαζομένους των ΟΤΑ που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ απολύει. Το ψήφισμα υπερψηφίστηκε από την πλειοψηφία της Γενικής Συνέλευσης εκτός από τους αντιπροσώπους της ΔΗΣΥ (ΠΑΣΚ) και της ΔΑΚΕ οι οποίοι επιβεβαίωσαν για άλλη μια φορά ότι το αίτημα για «μόνιμη και σταθερή δουλειά» το βάζουν μόνο για το θεαθήναι υπονομεύοντας το βασικό αίτημα των συμβασιούχων για μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου.

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών καλεί τα πρωτοβάθμια σωματεία να εκφράσουν άμεσα την αλληλεγγύη τους και να οργανώσουν την πάλη τους για μόνιμη – σταθερή δουλειά.

Στις εργασίες της 1ης ημέρας κατατέθηκε η θέση της ΑΣΕ για τα οικονομικά πεπραγμένα της Ομοσπονδίας.

(Επιλέξτε από το playlist το αντίστοιχο βίντεο)

Οι εργασίες της 86ης Γ.Σ. θα συνεχιστούν αύριο με την κριτική Πεπραγμένων.

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα