85η Γ.Σ. ΤΗΣ ΔΟΕ: ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ - ΤΑΚΤΙΚΙΣΜΟΙ, ΚΩΛΥΣΙΕΡΓΙΕΣ ΑΠΟ ΠΑΛΙΟ ΚΑΙ ΝΕΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ

23/06/2016 - 16:41

Ξεκίνησαν σήμερα Τετάρτη 23 Ιούνη 2016 οι εργασίες της 85ης Γ.Σ. της ΔΟΕ. Θα ήταν πράγματι πρωτοτυπία αν δεν ξεκινούσε με την εθιμοτυπική πλέον καθυστέρηση, με αφορμή διαδικαστικά ζητήματα.

Παλιός και νέος κυβερνητικός συνδικαλισμός, εσκεμμένα, κατέβαλλαν τις γνωστές «φιλότιμες» προσπάθειες για να καθυστερήσουν οι διαδικασίες, με απώτερο στόχο να υποβαθμιστεί η συζήτηση επί της ουσίας των ζητημάτων της Γ.Σ.

Συγκεκριμένα:

Η 85η Γ.Σ. είχε οριστεί από την προηγούμενη ως Καταστατική. Με ευθύνη όλων των παρατάξεων –πλην ΠΑΜΕ- η Καταστατική Γ.Σ. παραπέμφθηκε στις καλένδες. Με αφορμή τη συζήτηση που έγινε οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ έκαναν την εξής δήλωση: 85η ΓΣ ΔΟΕ Δήλωση των εκλεγμένων με το ΠΑΜΕ στο ΔΣ _Καταστατικό 22_6_2016.doc

Στη συνέχεια επιχειρήθηκε για μια ακόμη φορά να καθυστερήσουν οι διαδικασίες με αφορμή την νομιμοποίηση αντιπροσώπων. Δεν μας έκανε εντύπωση βέβαια το γεγονός ότι οι ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ δεν ψήφισαν τη νομιμοποίηση αναπληρωτή αντιπροσώπου ο οποίος - όπως είναι πλέον φυσικό – βρέθηκε σε άλλο σύλλογο από αυτόν που εκλέχτηκε.

Οι εντάσεις και οι διαδικαστικές κωλυσιεργίες έγιναν αφορμή να μη γίνει καμία συζήτηση για 2 ώρες, χρόνος που θα μπορούσε να αξιοποιηθεί και τελικά πήγε χαμένος. Πρωταγωνίστρια για μια κόμη φορά σ’ αυτό το σόου ήταν η παράταξη των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ, από την οποία δεν έλειψαν οι βρώμικες επιθέσεις ενάντια στο ΠΑΜΕ («εγκάλεσαν» τους εκπροσώπους του ΠΑΜΕ ότι «δεν χτυπάνε κάρτα» στα γραφεία της ΔΟΕ και τις λογής – λογής «φιέστες» ανά την Ελλάδα) σε μια επιχείρηση να ξεχαστούν οι περσινές τους καλοκαιρινές πρωτοβουλίες στήριξης της κυβερνητικής πολιτικής. Είναι η συνδικαλιστική δύναμη που την ίδια μέρα πριν έναν χρόνο, πρότεινε και ψηφίστηκε απ’ όλο το φάσμα του κυβερνητικού συνδικαλισμού στην 84η Γ.Σ., να διακοπούν οι εργασίες και οι αντιπρόσωποι να βρεθούν στην διαδήλωση «ενίσχυσης της διαπραγματευτικής δύναμης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ» στο Σύνταγμα. Σε τοποθέτησή του ο Σπύρος Μαρίνης εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών στο Δ.Σ. της ΔΟΕ δήλωσε ότι οι εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ «χτυπάνε κάρτα» μόνο στο κίνημα και στους αγώνες της εργατικής τάξης. «Σ’ αυτό το απουσιολόγιο δεν υπάρχει ούτε μια απουσία» δήλωσε χαρακτηριστικά. (Δείτε αποσπάσματα από τις δηλώσεις Σ.Μαρίνη ΕΔΩ: https://youtu.be/54v8GABNXxc )

Σημαντική παρέμβαση στη Γ.Σ. έκανε η Πρωτοβουλία αναπληρωτών αφού πρώτα επιχειρήθηκε από το Προεδρείο της Γ.Συνέλευσης και από την πλειοψηφία των παρατάξεων της ΔΟΕ, πλην των δυνάμεων του ΠΑΜΕ να φιμωθούν και να μην μιλήσουν. (Δείτε την παρέμβαση της Πρωτοβουλίας Αναπληρωτών).

Το απόγευμα, οι εργασίες της Γ.Σ. συνεχίστηκαν με παρουσίαση των πεπραγμένων από το απερχόμενο δ.σ. της ΔΟΕ και κριτική επ’ αυτών από τους αντιπροσώπους.

(Δείτε ΕΔΩ τις παρεμβάσεις των αντιπροσώπων του ΠΑΜΕ. ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ)

Από τη μεριά των ταξικών δυνάμεων κατατέθηκε και υιοθετήθηκε ψήφισμα για τις δολοφονικές επιθέσεις εναντίον εκπαιδευτικών στο Μεξικό.

Η Γ.Σ. θα συνεχίσει τις εργασίες της την Πέμπτη το πρωί.

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα