Ψήφισμα αλληλεγγύης στην απολυμένη της εταιρείας VresNET και απαίτηση για πλήρη δικαίωση της!

26/03/2019 - 14:54

Το ψήφισμα υπογράφει ο ΣΕΠΕ "Ρόζα Ιμβριώτη"

Ψήφισμα αλληλεγγύης στην απολυμένη της εταιρείας VresNET και απαίτηση για πλήρη δικαίωση της!

Καταγγέλουμε τον εργοδότη της εταιρείας VresNET (εταιρεία τηλεφωνικού καταλόγου στην Καλλιθέα, Αθήνα) Ηρακλή Μπάμζα, ο οποίος (κατά το έτος 2017) απέλυσε έγκυο εργαζόμενη Αριστέα Μ. στον έβδομο μήνα εγκυμοσύνης και στη συνέχεια απέλυσε τρεις ακόμα εργαζόμενους από την εταιρεία επειδή  τόλμησαν να υπερασπιστούν  τη συνάδελφό τους.

Στη συνέχεια, και σε ένα όργιο αυταρχισμού, ο εργοδότης προχώρησε και σε μηνύσεις τόσο στην  ίδια την εργαζόμενη, για πολλούς και διάφορους ψευδείς λόγους, αλλά και σε  συνάδελφό της μέλος του ΔΣ του ΣΕΤΗΠ και μια στη συνάδελφο που κατέθεσε υπέρ της εργαζόμενης εγκύου στην επιθεώρηση εργασίας!

Και σαν να μην έφτανε αυτό, ο ίδιος άνθρωπος, την άνοιξη του 2018 μήνυσε και ολόκληρο το ΔΣ της Α’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης καθώς και μια σειρά άλλων σωματείων και μέσων μαζικής ενημέρωσης επειδή τόλμησαν να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στην εργαζόμενη!

Μηνύσεις, οι οποίες δεν σταματούν ακόμα και όταν εκδικάζεται η υπόθεση και έχει ως αποτέλεσμα τη δικαίωση της εργαζόμενης και την επιβολή αποζημίωσης από τον εργοδότη προς την απολυμένη. Από τη στιγμή της δικαίωσης της εργαζόμενης μέχρι και σήμερα ο κ. Ηρακλής Μπάμζας, δεν σταμάτησε να μηνύει συναγωνιστές και μέλη της οικογένειας της Αριστέας, ενώ παράλληλα δεν έχει καταβάλλει ούτε  Ευρώ από τις αποζημιώσεις που δικαιούται η εργαζόμενη.

Στον αντίποδα όλων αυτών, επιμένει να αμφισβητεί την καταδικαστική σε βάρος του απόφαση ασκώντας έφεση η οποία εκδικάζεται την Τρίτη 26/3/2019 στο Εφετείο. Στην πρωτόδικη δε εκδίκαση της υπόθεσης ο εργοδότης ήταν απών, μιας και δεν μπορούσε να υπερασπιστεί τις πράξεις του.

Καλούμε το δικαστήριο, να δικαιώσει για άλλη μια φορά την εργαζόμενη, η οποία έχει μαζί της όχι μόνο το δίκιο με το μέρος της, αλλά και την αλληλεγγύη μας.

Η αδιαλλαξία της εργοδοσίας πάει πακέτο με την επίθεση στη μητρότητα, αλλά και με την τρομοκράτηση των εργαζόμενων, πρακτικές που δεν πρέπει να μείνουν αναπάντητες από το εργατικό κίνημα. Είναι συνέχεια της γενικότερης αντιλαϊκής πολιτικής ενάντια και στη μητρότητα που προωθείται από ΕΕ και κυβερνήσεις.

Το ΔΣ εκφράζει  την αλληλεγγύη του στην απολυμένη εργαζόμενη και στους συναδέλφους που μηνύθηκαν. Δηλώνουμε την στήριξη μας σε κάθε εργαζόμενο που διεκδικεί τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας του, που παλεύει ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία, που υπερασπίζεται τα εργατικά δικαιώματα.

Απαιτούμε την άμεση απόσυρση των μηνύσεων και την πλήρη δικαίωση της απολυμένης εργαζόμενης! Σεβασμό στη μητρότητα και τα δικαιώματα των γυναικών!

Κάτω τα χέρια από όποιον σηκώνει κεφάλι!

Το  Δ.Σ.

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα