Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, χτες, έξω απ' την Ελληνογαλλική Σχολή Ουρσουλινών. Η εργοδοτική τρομοκρατία δε θα περάσει

02/12/2011 - 09:56
Παράσταση διαμαρτυρίας, σήμερα, στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β' Αθήνας

 

 

Εξω απ' την Ελληνογαλλική Σχολή Ουρσουλινών βρέθηκαν, χτες, εκπαιδευτικοί του ΠΑΜΕ, στέλνοντας το μήνυμα πως η «τρομοκρατία δε θα περάσει». Υπενθυμίζουμε ότι το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών είχε καταγγείλει πως η εργοδοσία απείλησε την εκπαιδευτικό του σχολείου Ε. Δαγρέ, επειδή αρνήθηκε να συναινέσει στην εφαρμογή του νέου μισθολογίου στα ιδιωτικά σχολεία. Η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ διοργανώνει, για το θέμα παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β' Αθήνας σήμερα, στη 1 το μεσημέρι.

 

Η Ε. Δαγρέ, συνδικαλίστρια του ΠΑΜΕ, αρνήθηκε να υπογράψει και να αποδεχθεί τη μεταβολή της μισθοδοσίας της και κάλεσε τους εκπαιδευτικούς του σχολείου να αντισταθούν. Η απάντηση της εργοδοσίας δόθηκε μ' ένα απαράδεκτο κείμενο, όπου μεταξύ των «κατηγοριών» ήταν και αυτή για συζητήσεις κομματικού χαρακτήρα σε αίθουσες διδασκαλίες!

Η Παναττική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ καταγγέλλει πως μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος, η καθηγήτρια δέχτηκε εκ νέου απειλές από εκπρόσωπο της εργοδοσίας. Οι εκπαιδευτικοί του ΠΑΜΕ συγκεντρώθηκαν, χτες νωρίς το πρωί, έξω απ' το σχολείο και μοίρασαν ανακοινώσεις, ενημερώνοντας εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές, για τα γεγονότα, καλώντας τους «να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στην συνάδελφο, να υψώσουν ασπίδα προστασίας». Η επίθεση της εργοδοσίας στο πρόσωπό της Ε. Δαγρέ και στο ΠΑΜΕ «στοχεύει να "σωπάσει" κάθε φωνή που αντιστέκεται στα αντεργατικά της σχέδια. Να μπορεί να εφαρμόσει το πετσόκομμα των μισθών ανενόχλητη», τονίζει το ΠΑΜΕ.

Η παρουσία των εκπαιδευτικών και τα συνθήματα («Η τρομοκρατία δε θα περάσει του λαού η πάλη θα τη σπάσει»), φαίνεται πως ενόχλησαν... Δύο καλόγριες έσπευσαν να δηλώσουν πως το σχολείο είναι καθολικό και δε θέλει απ' έξω κομμουνιστές (!) και σε ορισμένες περιπτώσεις άρπαξαν τις ανακοινώσεις του ΠΑΜΕ απ' τα χέρια των μαθητών.


 
Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα