ΣΕΠΕ "Ρόζα Ιμβριώτη": Να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος στην καθαριότητα του νοσοκομείου Άγιος Σάββας

14/03/2019 - 18:18

Να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος στην καθαριότητα του νοσοκομείου Άγιος Σάββας

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε Βύρωνα – Καισαριανής – Παγκρατίου  «ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ»  στηρίζει τον αγώνα των εργαζόμενων του Νοσοκομείου Άγιος Σάββας για να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος στην καθαριότητα του νοσοκομείου.

Η διοίκηση του νοσοκομείου με την στήριξη του Υπουργείου Υγείας, προχωράει άμεσα σε νέο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη νέων εργαζόμενων στην καθαριότητα πετώντας έξω από τον διαγωνισμό (σύμφωνα με την ωμή ομολογία της Διοίκησης του νοσοκομείου) τους δεκάδες εργαζόμενους που εδώ και δύο χρόνια δουλεύουν σε αυτή την υπηρεσία.

Ανακυκλώνουν την ανεργία και την επισφάλεια αντί να προχωρήσουν στην μονιμοποίηση των εργαζόμενων στην καθαριότητα όχι μονάχα στον Άγιο Σάββα αλλά και σε δεκάδες νοσοκομεία σε όλη τη χώρα, όπως ζητάνε τα συνδικάτα των εργαζόμενων στα νοσοκομεία.

Το τελευταίο διάστημα έγιναν μια σειρά πετυχημένων κινητοποιήσεων των συναδέλφων-εργαζομένων στην καθαριότητα, ενάντια στην πρόκληση της Διοίκησης του Νοσοκομείου για fast track νέο διαγωνισμό ΑΣΕΠ όπου θα οδηγήσει σε απόλυση τη συντριπτική πλειοψηφία αυτών των συναδέλφων.

Σε όλες αυτές τις κινητοποιήσεις η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας ήταν απούσα με διάφορα στελέχη του υπουργείου να δηλώνουν προκλητικά «ξεχάστε την μονιμότητα».

Οι εργαζόμενοι  στην καθαριότητα καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, δεν είναι ούτε εργαζόμενοι 2ης κατηγορίας, ούτε αναλώσιμοι. Γι’ αυτό θα σταθούμε δίπλα τους στον δίκαιο αγώνα για μονιμοποίηση, για καλύτερες συνθήκες και όρους εργασίας.

Ο Σύλλογός μας στηρίζει το αίτημά σας και πρωτοστατεί σε όλους τους αγώνες για μόνιμη και σταθερή δουλειά όλων των εργαζομένων. Συμμετέχει μαζί με τα πάνω από 150 σωματεία και Ομοσπονδίες του Δημοσίου για την άρση κάθε Συνταγματικής απαγόρευσης για την μονιμοποίηση των συμβασιούχων, καλώντας σε συμμετοχή και στο νέο Πανδημοσιοϋπαλληλικό Συλλαλητήριο της Πέμπτης 14 Μάρτη στις 12.30 στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Απαιτούμε την άμεση μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, προσλήψεις για την κάλυψη όλων των αναγκών και ίση μεταχείριση και δικαιώματα για όλους τους εργαζόμενους.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                 Η Γ. Γραμματέας

Κοπριτέλης Απόστολος                                    Γλαβίνα Σουζάνα

 

 

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα