ΣΕΠΕ "Ρόζα Ιμβριώτη": Δελτίο Τύπου για συνάντηση Σωματείων Εκπ/κών Α΄Αθήνας και Συντονιστών Εκπ/σης

04/03/2019 - 17:12

Δελτίο Τύπου για συνάντηση Σωματείων Εκπ/κών Α΄Αθήνας και Συντονιστών Εκπ/σης

Την Παρασκευή 11/3/2019  πραγματοποιήθηκε Παράσταση Διαμαρτυρίας  στο 1ο  ΠΕΚΕΣ Αττικής και στην ολομέλεια των Συντονιστών Εκπαίδευσης, από  Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε. και ΕΛΜΕ της Α΄ Αθήνας, στην οποία συμμετείχε και ο Σύλλογος μας «ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ».

Κατά τη διάρκεια της παράστασης τοποθετήθηκαν όλοι οι εκπρόσωποι των σωματείων που συμμετείχαν, μεταφέροντας  τις αποφάσεις τους  για απεργία–αποχή από  κάθε  διαδικασία αξιολόγησης σε όλα τα επίπεδα, για κατάργηση του ν. 4547/2018 για τις νέες δομές εκπαίδευσης και όλου του αντιδραστικού νομοθετικού πλαισίου για την αξιολόγηση-αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας, που επιχειρεί να υλοποιήσει και αυτή η Κυβέρνηση σε συνέχεια των προηγούμενων.

Τονίσαμε την πάγια θέση του Συλλόγου  μας,  ότι η αξιολόγηση με οποιαδήποτε μορφή κι αν έρθει, (αυτοαξιολόγηση, προγραμματισμός και αποτίμηση έργου σχολικής μονάδας, αξιολόγηση στελεχών κλπ) θα έχει σαν αποτέλεσμα την κατηγοριοποίηση σχολείων, εκπαιδευτικών και μαθητών, την προώθηση της επιχειρηματικότητας, τη μετακύληση των ευθυνών στους ώμους των εκπαιδευτικών με τελικό αποδέκτη τα παιδιά και τα τσακισμένα μορφωτικά τους δικαιώματα!

Τονίσαμε επίσης ότι γνωρίζουμε καλά τόσο τον λόγο για τον οποίο έγιναν οι νέες δομές, όσο και τον ρόλο που καλούνται να παίξουν σήμερα οι Συντονιστές Εκπαίδευσης. Κάναμε σαφές ότι δε συγκροτούμε Ομάδες Εκπαιδευτικής Υποστήριξης, μπλοκάρουμε την αξιολόγηση και αντιπαλεύουμε συνολικά τον νόμο 4547/2018 και όλη την αντιλαϊκή – αντιεκπαιδευτική πολιτική!

Η Κυβέρνηση στην προσπάθειά της για επιβολή της αξιολόγησης καλεί τους Συντονιστές Εκπαίδευσης σε σχετικά τριήμερα επιμορφωτικά σεμινάρια και στη συνέχεια οι ίδιοι να επιμορφώσουν τους εκπαιδευτικούς! (Το ίδιο έργο το έχουμε ξαναδεί αλλά τότε λέγονταν σύμβουλοι.)

Με βάση τα παραπάνω, ζητήθηκε από τους Συντονιστές να τοποθετηθούν στο συγκεκριμένο νομοθετικό πλαίσιο για την αξιολόγηση και να πουν αν θα συνταχθούν με τις αποφάσεις των Συλλόγων.

Όσοι από τους Συντονιστές τοποθετήθηκαν, προσπάθησαν με συναισθηματικές κορώνες, ρητορικά ερωτήματα, αφού είπαν ότι ο καθένας τους είναι μέλος ενός Συλλόγου (;), ότι το έργο τους είναι μόνο να στηρίξουν τους εκπαιδευτικούς, να τους επιμορφώσουν, όπως μπορούν, και επικαλέστηκαν ασάφεια του νομοθετικού πλαισίου (όχι ...δημιουργική), ότι αναμένουν και εκείνοι διευκρινίσεις από το υπουργείο, στελέχωση και στέγαση, λες και δεν ήξεραν, όταν με τη θέλησή τους υπέβαλλαν αιτήσεις!

Και εννοείται ότι απέφυγαν να τοποθετηθούν συγκεκριμένα για τη στάση τους, υποστηρίζοντας όμως ότι δε θεωρούν ότι πηγάζει από το υπάρχον νομοθετικό  πλαίσιο τιμωρητική αξιολόγηση! Ξεκάθαρο για μας είναι ότι προσπάθησαν να υπερασπιστούν τη θέση για την οποία έχουν κληθεί να υπηρετήσουν, υλοποιώντας όλο το αντιδραστικό  αντιεκπαιδευτικό πλαίσιο, που χτυπάει τα μορφωτικά και εργασιακά δικαιώματα παιδιών και εκπαιδευτικών αντίστοιχα. Στην ουσία συντάχθηκαν με το Υπουργείο και την κυβέρνηση! Και γι’ αυτό θα μας έχουν απέναντί τους!

Συνεχίζουμε αταλάντευτα την πάλη μας με βάση τις αποφάσεις του Συλλόγου μας. Απαιτούμε:

- Κατάργηση του ν. 4547/2018 για τις νέες δομές.

- Κατάργηση όλου του αντιδραστικού πλαισίου για την αξιολόγηση. Καλούμε σε ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ από κάθε διαδικασία αξιολόγησης σε όλα τα επίπεδα. Απαιτούμε και από τη ΔΟΕ να πάρει αντίστοιχη απόφαση.

- Δε συγκροτούμε Ομάδες Εκπαιδευτικής Υποστήριξης, απαιτούμε στελέχωση των δομών της Ειδικής Αγωγής με όλο το αναγκαίο επιστημονικό προσωπικό για να καλύπτονται όλες οι ανάγκες παιδιών και σχολείων.

- Απαιτούμε να γίνουν τώρα 30.000 μόνιμοι διορισμοί για να καλυφθούν οι άμεσες ανάγκες των σχολείων, με μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών που εργάζονται τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση.

Για το Δ.Σ.

    Ο Πρόεδρος                                                                             Η Γ. Γραμματέας

Κοπριτέλης Απόστολος                                                                 Γλαβίνα Σουζάνα

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα