ΣΕΠΕ "Γ. Σεφέρης": Δελτίο τύπου από την απεργιακή συγκέντρωση της Δευτέρας (14/1)

15/01/2019 - 19:02

Δελτίο τύπου από τη σημερινή απεργιακή συγκέντρωση (14/1)

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΠΙΟ ΜΑΧΗΤΙΚΑ, ΠΙΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ!

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ «ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ»!

ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ!

Η ακόμα μεγαλύτερη συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις στις 14 Γενάρη, στην Αθήνα στο Σύνταγμα, και σε πολλές ακόμα πόλεις όλης της Ελλάδας, δίνει αποφασιστικό μήνυμα συνέχισης και κλιμάκωσης του αγώνα για την ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματος της μονιμοποίησης όλων των συμβασιούχων – αναπληρωτών εκπαιδευτικών, για την πραγματοποίηση 30 χιλιάδων μόνιμων διορισμών εκπαιδευτικών. Γίνεται όλο και πιο ξεκάθαρο το ψέμα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ περί «διορισμών» και αποκαλύπτεται ότι στην ουσία μιλάμε για σχέδιο απολύσεων!

Χαιρετίζουμε τους Συλλόγους Π.Ε. και τις ΕΛΜΕ και τους συναδέλφους από όλη τη χώρα, που διανύοντας εκατοντάδες χιλιόμετρα έδωσαν βροντερό παρών στο Σύνταγμα. Χαιρετίζουμε τη συμμετοχή των φορέων του γονεϊκού κινήματος, των φοιτητικών συλλόγων, των σωματείων μιας σειράς κλάδων του δημοσίου, της ένωσης των εικαστικών, των θεατρολόγων, του πανελλήνιου μουσικού συλλόγου και άλλων φορέων που στάθηκαν δίπλα μας στο δίκαιο αγώνα που δίνουμε. Αυτός είναι ο δρόμος, της συμμαχίας  και  της κοινής δράσης όλων των εργαζομένων γιατί το ζήτημα της Παιδείας είναι ζήτημα όλου του λαού.

Δεκάδες εκπαιδευτικοί του συλλόγου μας, μόνιμοι και αναπληρωτές, με τη μαχητική τους συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις στέλνουν το μήνυμα πως καμία «ψήφο εμπιστοσύνης» δεν πρόκειται να δώσουν στην κυβέρνηση και την πολιτική της, αποδεικνύοντας ότι το πραγματικό κέντρο αγώνα είναι οι σύλλογοι Π.Ε. και οι ΕΛΜΕ, οι επιτροπές αναπληρωτών που σηκώνουν το βάρος της οργάνωσης του αγώνα!

Το ποσοστό της απεργίας στην απεργία της Παρασκευής 12/1 έφτασε περίπου στο 18% ενώ σήμερα Δευτέρα 14/1 27%.  Ιδιαίτερα χαιρετίζουμε τους συναδέλφους των σχολείων 14ου  Δημ. Ν.Ιωνίας, 3ου Δημ. Μεταμόρφωσης με ποσοστό συμμετοχής στην απεργία 100%, Ειδκό Δημ. Ηρακλείου 85%. Ευχαριστούμε τους συναδέλφους αναπληρωτές μουσικούς Ερωφίλη Ιωσηφίδου και Δημήτρη Παπαλέξη που συμμετείχαν στην απεργιακή συναυλία και έδωσαν  αγωνιστικό παλμό στη συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος.

Συνεχίζουμε πιο μαζικά, πιο αποφασιστικά, τις επόμενες ημέρες με συσκέψεις, ενημερώσεις στα σχολεία, αποφάσεις των συλλόγων διδασκόντων, κινητοποιήσεις και νέα απεργία ώστε το σχέδιο λαιμητόμος να αποσυρθεί, να μη ψηφιστεί, να πάει στον κάλαθο των αχρήστων.  

ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΑΜΕΣΑ ΜΕ ΝΕΑ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ!

ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΜΠΟΔΙΣΟΥΜΕ! ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ
ΤΑ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑ!

ΤΟ  ΔΣ

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα