ΕΛΜΕ Ζακύνθου: Καταδίκη της κρατικής καταστολής στη Γαλλία – Αλληλεγγύη στο γαλλικό λαό

22/12/2018 - 08:25

Ανάλογες αποφάσεις έχουν πάρει και οι:

ΕΛΜΕ: Κεφαλονιάς - Ιθάκης

Το ΔΣ της ΕΛΜΕΖ εκφράζει την αλληλεγγύη του στις κινητοποιήσεις εργαζομένων, μαθητών και φοιτητών στη Γαλλία ενάντια στην πολιτική που τσακίζει τα δικαιώματά τους. Μια πολιτική που έχει τη σφραγίδα της ΕΕ και εφαρμόζεται σε όλες τις χώρες της Ευρώπης.

Καταδικάζουμε την άγρια καταστολή των διαδηλωτών με εντολή της γαλλικής κυβέρνησης, την αστυνομοκρατία, την περιστολή των λαϊκών ελευθεριών, τις εκατοντάδες "προληπτικές" συλλήψεις.

Καταδικάζουμε την πρωτοφανή βία με αποκορύφωμα τις εικόνες από τη γαλλική πόλη Μαντ-λα-Ζολί, που δείχνουν συλληφθέντες μαθητές, ακόμα και 12χρονους, μετά από κινητοποίηση, να είναι γονατισμένοι ή με το πρόσωπο στραμμένο στον τοίχο και με τα χέρια στο κεφάλι, περιτριγυρισμένοι από πάνοπλους αστυνομικούς λες και είναι κρατούμενοι σε κάποιο στρατόπεδο συγκέντρωσης.

Οι εικόνες αυτές ξεσκεπάζουν την υποκρισία της ΕΕ περί υπεράσπισης της "δημοκρατίας" και της "ελευθερίας" η οποία είναι μόνο για τους λίγους, ενώ για τους εργαζόμενους και τη νεολαία η πολιτική των κυβερνήσεων της επιφυλάσσει μόνο φτώχεια, ανεργία και καταστολή.

Οι εικόνες που βλέπουμε στη Γαλλία έρχονται να συμπληρώσουν τις εικόνες καταστολής των λαϊκών, εργατικών αγώνων στη χώρα μας, με την επίθεση με χημικά ενάντια σε μαθητές και γονείς που διαδήλωναν ενάντια στο νέο Λύκειο, σε φοιτητές που διεκδικούσαν δωρεάν σίτιση, με το χτύπημα σε κινητοποιήσεις συναδέλφων αναπληρωτών, με ολόκληρη βιομηχανία διώξεων όσων αντιστέκονται στους πλειστηριασμούς, με τα δικαστήρια να βγάζουν παράνομες εννιά στις δέκα απεργίες, με ασφαλίτες να παρακολουθούν εργατικά συνέδρια ή να βγάζουν όπλο σε απεργιακή φρουρά.

Αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά ότι οι κυβερνήσεις, μαζί με την επίθεση στα δικαιώματά μας, στη μόρφωση, τη δουλειά και τη ζωή, αξιοποιούν τη συκοφάντηση και την καταστολή για να καταπνίξουν κάθε αντίδραση ενάντια στην πολιτική τους!

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα