Εικόνες από την σημερινή κινητοποίηση Συλλόγων κι αναπληρωτών στην Α’ Δνση ΠΕ Αθήνας

20/09/2018 - 14:29
Κινητοποίηση στην Α’ Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αθήνας

Κινητοποίηση στην Α’ Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αθήνας, πραγματοποιούν αυτήν την ώρα Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και Αναπληρωτές.

Απαιτούν να τοποθετηθούν άμεσα οι αναπληρωτές που προσλήφθηκαν για την παράλληλη στήριξη και να αναλάβουν από ένα παιδί.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. "ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ" σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

«Συνεχίζουμε τον αγώνα μας, δεν θα τους περάσει! Δεν θα αφήσουμε να κάνουν και πάλι τους συναδέλφους μας περιφερόμενους από σχολείο σε σχολείο και από παιδί σε παιδί! Οι αναπληρωτές συνάδελφοι, που προσλήφθηκαν στην παράλληλη στήριξη, είναι επιστήμονες παιδαγωγοί ειδικής αγωγής και θέλουμε να εφαρμόσουν όσα έμαθαν στο ΈΝΑ παιδί που πρέπει να αναλάβει καθένας και καθεμιά και να χαιρόμαστε τα αποτελέσματα της δουλειάς τους μέσα από τα παιδιά! Δεν μπορεί να συνεχιστεί να «μοιράζονται» οι συνάδελφοί μας σε 2,3,4… παιδιά και να τα βλέπουμε και αυτά να μένουν αβοήθητα και τους συναδέλφους μας να αποθαρρύνονται!

Απαιτούμε να τοποθετηθούν ΆΜΕΣΑ και σε ΈΝΑ παιδί, για να αρχίσουν επιτέλους τη δουλειά τους και να λειτουργήσουν καλύτερα και τα σχολεία, γιατί η "κανονικότητα" της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχει τελικά αρκετά κενά, με αποτέλεσμα να υπολειτουργούν σημαντικά κομμάτια της εκπαιδευτικής διαδικασίας (παράλληλη, ειδικότητες, ολοήμερο…).

Εμείς δηλώνουμε πως θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας ως την ικανοποίηση του αιτήματός μας, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες των παιδιών και να διασφαλιστεί ο επιστημονικός παιδαγωγικός ρόλος των συναδέλφων! Ο Σύλλογός μας θα στηρίξει κάθε κινητοποίηση προς την κατεύθυνση αυτή!

Ζητάμε να καλυφθούν:

  • Όλες οι αιτήσεις για παράλληλη στήριξη με έναν εκπαιδευτικό ανά μαθητή και να υπάρξει στήριξη των μαθητών με ειδικές ανάγκες που μένουν στο ολοήμερο.
  • Όλες οι υποστηρικτικές δομές του κάθε σχολείου με βάση τις πραγματικές του ανάγκες!
  • Παλεύουμε αταλάντευτα για μονιμοποίηση τώρα των πάνω από 25.000 αναπληρωτών εκπαιδευτικών που δουλεύουν τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση, για να καλυφθούν και οι ανάγκες της Δημόσιας Ειδικής Αγωγής και όλων των παιδιών με αναπηρία και ειδικές ανάγκες!».

Στη συγκέντρωση οι εκπαιδευτικοί φώναξαν συνθήματα: 

"Ένας δάσκαλος για κάθε μαθητή - θέλουμε παράλληλη και όχι φύλαξη"
"Η παράλληλη δε θα μοιραστεί - δωρεάν παιδεία για κάθε μαθητή"
"Δικαίωμα μας είναι η μόνιμη δουλειά - δωρεάν παιδεία για όλα τα παιδιά"
"Οι αναπληρωτές στην πρώτη τη γραμμή - θέλουμε παράλληλη για κάθε μαθητή"
"Μαζικοί διορισμοί εκπαιδευτικών - όχι στην παιδεία των περικοπών"


Παράλληλα καλούν σε μαζική συμμετοχή στην Πανελλαδική Μέρα Δράσης για μόνιμους διορισμούς και δικαιώματα, στις 28 Σεπτέμβρη που καλούν Σύλλογοι Εκπαιδευτικών, ΕΛΜΕ και η «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ», με συγκέντρωση στο υπ. Παιδείας στις 1.30 μ.μ.

Περισσότερες εικόνες εδώ https://www.902.gr/eidisi/neolaia-paideia/168858/nea-kinitopoiisi-gia-pragmatiki-parallili-stirixi-foto

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα