Εικόνες από την παράσταση διαμαρτυρίας της ΟΓΕ και Συλλόγων για τα προβλήματα των αναπληρωτριών εκπαιδευτικών

29/03/2019 - 10:32

Παράσταση διαμαρτυρίας για τα προβλήματα των αναπληρωτριών εκπαιδευτικών έκαναν το μεσημέρι της Πέμπτης 28 Μάρτη στο υπουργείο Εργασίας, η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας, η Πρωτοβουλία Αναπληρωτών - Αναπληρωτριών και Ωρομίσθιων Εκπαιδευτικών και οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Ρόζα Ιμβριώτη», «Γ. Σεφέρης», «Ο Σωκράτης», «Νίκος Πλουμπίδης»Παλαιού Φαλήρου και Χαϊδαρίου.

Η κινητοποίηση οργανώθηκε στο πλαίσιο της κοινής πρωτοβουλίας που έχουν αναλάβει για τα προβλήματα των γυναικών που εργάζονται με ελαστικές εργασιακές σχέσεις στη δημόσια Εκπαίδευση. Με τα πανό και τα συνθήματα τους η ΟΓΕ και οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών απαίτησαν ίσα δικαιώματα για τις αναπληρώτριες και τους αναπληρωτές με αυτά των μόνιμων συναδέλφων τους. Ιδιαίτερα για τις αναπληρώτριες εκπαιδευτικούς, όπως τονίζουν, το καθεστώς της ελαστικής εργασίας των συμβασιούχων τους στερεί το δικαίωμα στην προστασία της μητρότητας. Μάλιστα, όπως καταγγέλλει η Πρωτοβουλία, ακόμα και η άδεια ανατροφής των 3,5 μηνών που θεσμοθέτησε πρόσφατα η κυβέρνηση, δεν χορηγείται από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης σε αναπληρώτριες που έχουν κάνει χρήση του μειωμένου ωραρίου που δικαιούνταν έστω και για μια μέρα.

Αντιπροσωπεία συναντήθηκε με το γγ του υπουργείου, Αν. Νεφελούδη, ο οποίος απέφυγε να απαντήσει για τα δίκαια αιτήματα της κινητοποίησης, με το πρόσχημα ότι δεν αφορούν το υπουργείο Εργασίας αλλά το υπουργείο Παιδείας. Η πολιτική που τσακίζει τα δικαιώματα είναι ενιαία και δεν διαφοροποιείται από υπουργείο σε υπουργείο, τόνισε η Φωτεινή Παυλή, εκ μέρους της Πρωτοβουλίας Αναπληρωτών/-τριών, ενώ η πρόεδρος της ΟΓΕ, Χριστίνα Σκαλούμπακα, κάλεσε σε συνέχεια του αγώνα για τα δικαιώματα των γυναικών στην εργασία και τη μητρότητα.

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα