Δυναμική κινητοποίηση για μαζικούς διορισμούς και μονιμοποίηση των αναπληρωτών (VIDEO - ΦΩΤΟ)

11/12/2018 - 09:33

Κάλαντα αναπληρωτών

Με κεντρικό σύνθημα: «Μαζικοί διορισμοί εκπαιδευτικών - Μονιμοποίηση των αναπληρωτών», συμβασιούχοι, αλλά και μόνιμοι εκπαιδευτικοί διαδήλωσαν το απόγευμα της Δευτέρας 10 Δεκέμβρη στο κέντρο της Αθήνας, συνεχίζοντας τον αγώνα για μία Παιδεία των σύγχρονων αναγκών, με εκπαιδευτικούς που θα έχουν πλήρη εργασιακά δικαιώματα.

«Τα κριτήριά τους είναι κοροϊδία, σημαίνουν απολύσεις και ανεργία», έγραφε ένα από τα πανό των αναπληρωτών, που συγκεντρώθηκαν λίγο μετά τις 6 το απόγευμα στα Προπύλαια, μετά από κάλεσμα της Πρωτοβουλίας Αναπληρωτών και Ωρομισθίων Εκπαιδευτικών.

Στο πλευρό τους, οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί είχαν ακόμη τους γονείς των μαθητών, Φοιτητικούς Συλλόγους, αλλά και εργατικά σωματεία.

Τη στήριξη στα δίκαια αιτήματα των αναπληρωτών εξέφρασε στο χαιρετισμό της η Αναστασία Δήμα, από τον Φοιτητικό Σύλλογο ΠΤΔΕ (Δάσκαλοι), σημειώνοντας ότι η πολιτική της κυβέρνησης που ευθύνεται για την κατάσταση αυτή, «είναι η ίδια που αφήνει τις σπουδές και τα δικαιώματά μας να καταπατιούνται». «Μπροστά στην απαξίωση των σπουδών και του μέλλοντός μας, εμείς ενώνουμε τις φωνές μας με τους εργαζόμενους στον κλάδο μας για σχολεία που θα ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες».

Την αλληλεγγύη των γονέων μετέφερε η Στέλλα Βαλαβάνη, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων - Μαθητών Αττικής, η οποία σημείωσε ότι είναι απαράδεκτο να έχουν φτάσει Χριστούγεννα και τα παιδιά να μην έχουν ακόμη καθηγητές και υπενθύμισε ότι η πρόσληψη μόνιμου προσωπικού αποτελεί πάγιο αίτημα του γονεϊκού κινήματος.

Την αρνητική εμπειρία και από άλλους χώρους όπου βασιλεύουν οι ελαστικές σχέσεις και οι συμβασιούχοι, μετέφερε κατά το χαιρετισμό του ο Βαγγέλης Βασιλάκος, από το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, δηλώνοντας στο πλευρό των αγωνιζόμενων εκπαιδευτικών.

Από την ΟΓΕ, η Πόπη Ξεκαλάκη σημείωσε ότι οι γυναίκες ενώνουν τη φωνή τους με τη φωνή των αναπληρωτών για άμεση μονιμοποίησή τους, «ιδιαίτερα με εσάς, τις αναπληρώτριες εργαζόμενες, τις νέες κοπέλες, που με αυτές τις εργασιακές σχέσεις και τη συνεχή μετακίνηση από περιοχή σε περιοχή, οξύνονται τα ήδη μεγάλα προσωπικά προβλήματα».

Την κεντρική ομιλία από την Πρωτοβουλία των Αναπληρωτών έκανε η Θεώνη Δρόσου, τονίζοντας ότι παραμένουν στο ακέραιο τα αιτήματα και οι διεκδικήσεις για μόνιμη σταθερή εργασία και πρόσθεσε:

«Η ικανοποίηση των αναγκών μας συνθλίβεται από την πολιτική της μεταμνημονιακής εποχής, της κανονικότητας, για την οποία μιλά η κυβέρνηση. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο έχουμε και τις προεκλογικές υποσχέσεις και τον εμπαιγμό της κυβέρνησης, που παρατείνει το καθεστώς της αδιοριστίας και της ανασφάλειας για δεκάδες χιλιάδες συναδέλφους, με τους 4.500 να αποτελούν ψίχουλα μπροστά στις τεράστιες ανάγκες της Εκπαίδευσης». Αναφέρθηκε επίσης στην πολιτική από την οποία πηγάζει η σημερινή κατάσταση, τις κατευθύνσεις του σημερινού σχολείου και τόνισε την ανάγκη για συνέχιση του αγώνα, χωρίς συντεχνιασμούς και διαχωρισμούς.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ακόμη εκπρόσωποι από τους ΣΕΠΕ «Πρόοδος» και «Ν. Πλουμπίδης», καθώς και του Συντονιστικού Αναπληρωτών. Το «παρών» έδωσαν αντιπροσωπείες της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων και του Πανελληνίου Μουσικού Συλλόγου.

Μετά τους χαιρετισμούς, οι αναπληρωτές είπαν τα αγωνιστικά κάλαντα στην κυβέρνηση, με στίχους που περιέγραφαν την κατάσταση που βιώνουν:

«Στους μόνιμα αναπληρωτές

ψέμματα μην πουλάτε

για μόνιμους διορισμούς

κάθε χρονιά μιλάτε

Και μια ζωή μας φτιάξατε

της αδιοριστίας

μα όλο μας διορίζετε

"σε βάθος τριετίας"».

Στη συνέχεια ακολούθησε πορεία έως το Σύνταγμα, όπου αντιπροσωπεία τους κατέθεσε τα αιτήματά τους στη Βουλή, ενώ το αγωνιστικό ραντεβού ανανεώθηκε για τα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ στις 18 Δεκέμβρη.

Βασική Κατηγορία: 

VID 20181210 192234

Θεώνη Δρόσου - Πρωτοβουλία των Αναπληρωτών

Στέλλα Βαλαβάνη - Ομοσπονδίας Γονέων - Μαθητών Αττικής

Πόπη Ξεκαλάκη - ΟΓΕ

Αναστασία Δήμα - Φοιτητικός Σύλλογος ΠΤΔΕ (Δάσκαλοι)

Βαγγέλης Βασιλάκος - Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής

Βιβή Τρύπα - ΣΕΠΕ «Ν. Πλουμπίδης»

10Dec 04

10Dec 03

10Dec 02

10Dec 01

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα