Διαδήλωσαν κατά της αντιδραστικής αξιολόγησης και των «νέων δομών» (vid)

07/06/2018 - 21:58

Ένα μεγάλο «όχι» στην αντιδραστική αξιολόγηση που έρχεται να επιβάλει στην εκπαίδευση η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, στη συρρίκνωση των υποστηρικτικών δομών εκπαίδευσης και την υποβάθμιση της Ειδικής Αγωγής είπαν διαδηλώνοντας στο κέντρο της Αθήνας εκπαιδευτικοί, γονείς και φοιτητές ενάντια στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για τις υποστηρικτικές δομές της εκπαίδευσης που ψηφίστηκε στη Βουλή.

Παράλληλα απαίτησαν: Καμιά σκέψη για την απόσπαση της παιδαγωγικής επάρκειας από τα πτυχία, κάλυψη των πραγματικών και σύγχρονων αναγκών των σχολείων.

Η κινητοποίηση άρχισε με συγκέντρωση στα Προπύλαια όπου καλούσε η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ καθώς και πολλά πρωτοβάθμια σωματεία εκπαιδευτικών της Αττικής, η «Πρωτοβουλία Αναπληρωτών», το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων, η ΔΟΕ και η ΟΛΜΕ.

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΔΟΜΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Χαιρετισμούς απηύθυναν στη συγκέντρωση στα Προπύλαια, ο Κώστας Κατημερτζόγλου, πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών «Γ. Σεφέρης», ο Βασίλης Μπατίστας, πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών «Νίκος Πλουμπίδης», η Σουζάνα Γλαβίνα, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών «Ρόζα Ιμβριώτη» και της «Πρωτοβουλίας Αναπληρωτών και Ωρομισθίων Εκπαιδευτικών» και ένας φοιτητής από το Σύλλογο Ιστορικού - Αρχαιολογικού. 

Στη συνέχεια ακολούθησε δυναμική πορεία μέχρι έξω από τη Βουλή, όπου όταν έφτασαν εκεί οι διαδηλωτές, χαιρετισμό απηύθυνε η Στέλλα Βαλαβάνη, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής, ενώ μίλησε ο Σπύρος Μαρίνης μέλος της Πανελλαδικής Γραμματείας Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ και μέλος του ΔΣ της ΔΟΕ.

ΟΜΙΛΙΕΣ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΔΟΜΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Στην κινητοποίηση απηύθυνε χαιρετισμό και ο Γιάννης Δελής, βουλευτής του ΚΚΕ.

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ Γ. ΔΕΛΗ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Αντίστοιχη κινητοποίηση ενάντια στο αντιδραστικό νομοσχέδιο, με αιχμή την εναντίωση στην υποβάθμιση της Ειδικής Αγωγής μέσω της συγχώνευσης των Κέντρων Διάγνωσης (ΚΕΔΔΥ), έγινε το μεσημέρι και στη Θεσσαλονίκη. Η κινητοποίηση έγινε στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και καλούσε σε αυτή η Ομοσπονδία Ενώσεων Γονέων Κεντρικής Μακεδονίας.

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα