Δελτίο Τύπου από την 2η ημέρα της 88ης Γενικής Συνέλευσης της ΔΟΕ

24/06/2019 - 22:44

Συνεχίστηκαν σήμερα για δεύτερη μέρα οι εργασίες της  88ης Γ.Σ. της ΔΟΕ. Η δεύτερη μέρα χαρακτηρίστηκε από τη δυναμική παρέμβαση των αναπληρωτών, που με σύνθημα «μονιμοποίηση των αναπληρωτών - μαζικοί διορισμοί εκπαιδευτικών» απαιτούσαν να συζητηθεί από τη Γενική Συνέλευση το ζήτημα της μονιμοποίησης όλων των αναπληρωτών.

Από τη μεριά τους οι   εκλεγμένοι με το ψηφοδέλτιο της ΑΣΕ, κατήγγειλαν για μια ακόμη φορά, την απαξίωση από τις δυνάμεις ΔΑΚΕ-ΔΗΣΥ-ΕΡΑ-ΑΕΕΚΕ,  του αγώνα των αναπληρωτών, «όλων αυτών δηλαδή που απαιτούσαν από την Ομοσπονδία τους το αυτονόητο: να υιοθετήσει το αίτημα για μονιμοποίηση ΟΛΩΝ των συμβασιούχων». Όπως τονίστηκε, «απ’ όλη τη διαδικασία μέχρι τώρα, αλλά και από τη δράση τους το προηγούμενο διάστημα, αποδεικνύεται ότι οι παρατάξεις αυτές, σε απόλυτο συντονισμό με τις θέσεις των κομμάτων τους,  δεν θέλουν να οργανώσουν τον αγώνα για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, για εξίσωση των δικαιωμάτων μονίμων και αναπληρωτών»...  «παρά την άρνηση της συζήτησης, οι δυνάμεις της ΑΣΕ θα συμβάλλουν ώστε το επόμενο διάστημα, το ζήτημα του διορισμού όλων των συμβασιούχων αναπληρωτώ,ν παρά τον αποκλεισμό από τις δυνάμεις του παλιού και νέου κυβερνητικού συνδικαλισμού να επανέρχεται με κάθε τρόπο, με κάθε αφορμή στο προσκήνιο».

Κατά την διαδικασία των τοποθετήσεων των αντιπροσώπων της ΑΣΕ επί της κριτικής των πεπραγμένων τονίστηκε ότι «εκείνο που κρίνεται στη σημερινή Γ.Σ. είναι τι Ομοσπονδία θα έχουμε τα άλλα δυο χρόνια. Τότε που  κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές, θα εφαρμόσει αυτά που η  σημερινή και οι προηγούμενες έχουν νομοθετήσει, όπως για παράδειγμα, την αξιολόγηση που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και που δυστυχώς για πρώτη φορά στην ιστορία του κλάδου, η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας εισηγείται την εφαρμογή της… Χρειαζόμαστε μια ΔΟΕ μαχητική και όχι μια Ομοσπονδία που θα παίρνει συγχαρητήρια από τους υπουργούς. Μια Ομοσπονδία όπλο και οργανωτή της πάλης μας και όχι μια Ομοσπονδία που θα στέκεται απέναντί μας…

Μπροστά μας έχουμε μια αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζεται από ένα ισχυρό-ευρύ μέτωπο, την ΕΕ, τον ΟΟΣΑ, τον ΣΕΒ, τις αντιλαϊκές κυβερνήσεις, τα κόμματα του κεφαλαίου, έχουμε  μια πολιτική που απολύει συναδέλφους… που δεν έκανε ούτε έναν διορισμό. Το δίλλημα για τους εργαζόμενους, για τους εκπαιδευτικούς πρέπει να είναι: Να διαλέξουν έναν από τους δυο δυνάστες ή δυνατή, ισχυρή αντιπολίτευση στα συνδικάτα και στις βουλευτικές εκλογές; »

Οι εργασίες ολοκληρώθηκαν αργά το απόγευμα με τη δευτερολογία του προέδρου και τις ψηφοφορίες των oικονομικών και διοικητικών πεπραγμένων, ενώ αύριο αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η  συζήτηση επί των θεμάτων της Ημερήσιας Διάταξης.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΑΣΕ ΕΔΩ

Αθήνα 24-6-2019

 

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα