ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΑΜΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ:Κάλεσμα αλληλεγγύης στους εστιακούς φοιτητές μετά την σημερινή πυρκαγιά στις εστίες του πανεπιστημίου.

24/09/2018 - 21:31

Δελτίο Τύπου

Κάλεσμα αλληλεγγύης στους εστιακούς φοιτητές μετά την σημερινή πυρκαγιά στις εστίες του πανεπιστημίου.

Η Γραμματεία Ηρακλείου του ΠΑΜΕ καλεί όλα τα εργατικά συνδικάτα, όλους μαζικούς φορείς αλλά και κάθε εργαζόμενο που θέλει να συνεισφέρει, να εκφράσουν την έμπρακτη αλληλεγγύη τους στους εστιακούς φοιτητές έπειτα από τις καταστροφές της σημερινής πυρκαγιάς στις εστίες του Πανεπιστημίου.

Η Γραμματεία Ηρακλείου του ΠΑΜΕ καλεί τα Σωματεία να οργανώσουν τη συλλογή ειδών προσωπικής υγιεινής, λευκών ειδών και ειδών σπιτιού (μαξιλάρια, σεντόνια, κουβέρτες, πετσέτες κ.α.)

Ήδη δύο Σωματεία ανταποκρίθηκαν θετικά στο κάλεσμα και θα μπορεί κάθε εργαζόμενος, που θέλει να συνεισφέρει, να φέρει τα είδη αύριο Δευτέρα 24/09 στη θεατρική παράσταση «Το μικρό μας τσίρκο»  που διοργανώνει η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου. Τα είδη θα συλλέγονται στην πύλη Βηθλεέμ από τις 18:30 έως τις 20:00 όπου και ξεκινά και η θεατρική παράσταση.

Τις επόμενες μέρες τα είδη θα συλλέγονται στα γραφεία του Συνδικάτου Οικοδόμων Ηρακλείου στο ΕΚΗ καθημερινά 9πμ έως 1μμ και 5μμ έως 8μμ τα οποία ανά τακτά διαστήματα θα παραδίδονται στους εστιακούς φοιτητές.

Επίσης καλούμε όλα τα εργατικά συνδικάτα, όλους μαζικούς φορείς να ασκήσουν πιέσεις προς Κυβέρνηση και Υπουργείο Παιδείας ώστε να λυθεί άμεσα:

  • η δωρεάν στέγαση των φοιτητών που διέμεναν στην εστία σε ξενοδοχεία για όλη την διάρκεια της ακαδημαϊκής χρονιάς,

  • η διαρκής δωρεάν σίτιση και

  • να διατεθεί άμεσα έκτακτο κονδύλι στους φοιτητές για την αποκατάσταση των οικοσκευών και των προσωπικών ειδών τους τα οποία έχουν είτε υποστεί φθορές ή έχουν καταστραφεί.

Παράλληλα, δεν αναστέλλουμε τον αγώνα για τα άμεσα αιτήματα και τις διεκδικήσεις για το σύνολο των φοιτητών και των μαθητών στο Νομό μας:

  • Απαιτούμε να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη φοιτητική και σχολική στέγη με αντιπυρική και αντισεισμική θωράκιση των υπαρχόντων δομών με τήρηση των μέτρων ασφάλειας, μειώνοντας τον αριθμό των παιδιών ανά τμήμα ανάλογα τα τετραγωνικά μέτρα της τάξης.

  • Αγωνιζόμαστε για φοιτητικές εστίες που να καλύπτουν τις σημερινές στεγαστικές ανάγκες όλων των φοιτητών όπου θα έχουν παρθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα αντιπυρικής και αντισεισμικής θωράκισης.

Το γεγονός πως το κτήριο ήταν ακατάλληλο για χρήση, χωρίς προδιαγραφές ασφαλείας ενώ δεν λειτούργησε η αντιπυρική προστασία αναδεικνύει τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τις προτεραιότητες της που βρίσκονται μακριά από τις λαϊκές ανάγκες και προσθέτει αυτό το περιστατικό σε μία μακρά λίστα καταστροφών από πυρκαγιές που θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα