Α.Σ.Ε. Χίου: Για τις εκλογές στο Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Χίου

17/05/2018 - 08:07

Η ΠΡΩΤΙΑ ΤΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ – Α.Σ.Ε, ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΤΕΙ ΣΕ ΕΝΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΑΛΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ

Η ΕΝΟΤΗΤΑ – Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών χαιρετίζει τη συνειδητή συμμετοχή των συναδέλφων στην εκλογική διαδικασία του Σωματείου για την ανάδειξη αντιπροσώπων στο ΝΤ Χίου της ΑΔΕΔΥ.

Δηλώνουμε ότι θα είμαστε πρωτοπόροι στην πάλη για Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία για όλα τα παιδιά, κόντρα στο Σχολείο – Νηπιαγωγείο επιχείρηση, ενάντια στην αντιδραστική κρατική αξιολόγηση και τα αντιλαϊκά μέτρα τα οποία θα ενταθούν το επόμενο διάστημα.

Πρωτοπόροι στην πάλη για την υλοποίηση της Δίχρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής (ΔΥΠΑ), την υπεράσπιση και διεύρυνση της Ειδικής Αγωγής με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, στον αγώνα για μόνιμους διορισμούς των αναπληρωτών και εξίσωση των δικαιωμάτων με τους μόνιμους, ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και τη συμμετοχή της χώρας μας σε αυτόν.

Χαιρετίζουμε τη μαζική συμμετοχή ειδικά των ελαστικά εργαζόμενων συναδέλφων. Ύστερα από τις κινητοποιήσεις του τελευταίου διαστήματος έδωσαν παρόν, που πρέπει να εκφραστεί ακόμα πιο αποφασιστικά και μαζικά στην ένταση των αγώνων για μαζικούς μόνιμους διορισμούς ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, της ΕΕ και του κεφαλαίου, που τσακίζει τα ασφαλιστικά, εργασιακά δικαιώματα, βάζει εμπόδια στους αγώνες, στο δικαίωμα στην οικογένεια, στη μητρότητα. Είναι ελπιδοφόρο που με τη στήριξη της ΕΝΟΤΗΤΑΣ – Α.Σ.Ε στέλνονται 3 συνάδελφοι αναπληρωτές (από τους 7 συνολικά) ως αντιπρόσωποι στο ΝΤ Χίου της ΑΔΕΔΥ (Νέστορας Ξυλάς, Αγγελίνα Σκούφαλου, Σούλα Τσαγγάρη).

Οι συνάδελφοι οι οποίοι πήραν μέρος, εκτός των άλλων, αντιστάθηκαν και έδωσαν απάντηση στην καλλιέργεια ηττοπάθειας, αποχής, αποδυνάμωσης του Σωματείου η οποία εκφράστηκε από συγκεκριμένες δυνάμεις (Ανεξάρτητοι Εκπαιδευτικοί (ΑΕΕΚΕ), Πρωτοβουλία).

Οι «Ανεξάρτητοι» προσπάθησαν να κρύψουν ότι αποτελούν το βραχίονα της αντιλαϊκής πολιτικής μέσα στο Σωματείο εφευρίσκοντας συκοφαντίες και ψέματα και προσωπικές επιθέσεις όπως ότι η Α.Σ.Ε δεν επιθυμεί τη ΔΠΥΑ, ότι στηρίζει την ΚΕΔΕ. Όχι μόνο δεν λένε κουβέντα για την κυβέρνηση αλλά τη στηρίζουν διαχρονικά και με σθένος σε όλα τα ζητήματα (ΔΥΠΑ- απάτη, αντιδραστική κρατική αξιολόγηση, επίθεση στη μορφή αγώνα της απεργίας ως «ξεπερασμένη» κλπ).

Η «Πρωτοβουλία» συκοφαντεί ότι η Α.Σ.Ε συμπράττει «κάτω από το τραπέζι με τη ΔΗΣΥ», εκφράζοντας συχνά πυκνά ξενοφοβικές τάσεις απέναντι στα προσφυγόπουλα μαθητές μας!

Συνεχίζουμε από αύριο στη γραμμή αγώνα και σύγκρουσης με την αντιεκπαιδευτική – αντιλαϊκή πολιτική μέσα από το Σωματείο, μέσα από το ΝΤ Χίου της ΑΔΕΔΥ, με αισιοδοξία και αποφασιστικότητα.

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα