Α.Σ.Ε. στο Σ.Ε.Π.Ε. Ημαθίας: Για τη Δίχρονη Προσχολική Αγωγή

07/05/2018 - 18:39

 

Δίχρονη Προσχολική Αγωγή: Τις εξαπατημένες συζύγους παριστάνουν οι συνδικαλιστικές παρατάξεις ΔΑΚΕ-ΔΗΣΥ-ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ
 

Τις εξαπατημένες συζύγους παριστάνουν οι συνδικαλιστικές παρατάξεις ΔΑΚΕ-ΔΗΣΥ-ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ.

Αφού πρώτα μαζί με την κυβερνητική ΕΡΑ – η οποία σημειωτέον στην τελευταία Έκτακτη Γενική Συνέλευση ήταν άφαντη - χειροκρότησαν την κολοβή εφαρμογή της Δίχρονης Προσχολικής Αγωγής, αφού απέκρυψαν ή καμώθηκαν πως αγνόησαν το γεγονός πως δεν έχει προβλεφθεί ούτε 1 ευρώ για τη θέσπισή της κι ούτε ένας διορισμός εκπαιδευτικού, εμφανίστηκαν στην πρόσφατη Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας ως εξαπατημένες σύζυγοι και μίλησαν για αναπάντεχη εξέλιξη!!!

Η πραγματικότητα, βέβαια, είναι πως κάθε άλλο παρά αναπάντεχη ήταν η εξέλιξη. Το αντίθετο μάλιστα. Ήταν νομοτελειακά αναμενόμενη, αφού όπως προαναφέραμε η θέσπιση της δίχρονης προσχολικής αγωγής εξ αρχής υπονομεύτηκε και ναρκοθετήθηκε από την παντελή απουσία χρηματοδότησης.

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών – το ψηφοδέλτιο που στηρίζει το ΠΑΜΕ - ήταν η μόνη παράταξη που εξ αρχής μίλησε για κολοβό εγχείρημα, την ώρα που όλοι οι άλλοι, άλλος περισσότερο κι άλλος λιγότερο, θριαμβολογούσαν και χειροκροτούσαν την κυβέρνηση. Κι όπως ήταν αναμενόμενο επιβεβαιωθήκαμε...

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Η στάση κάθε παράταξης στο ζήτημα της Προσχολικής Αγωγής πρέπει να αποτελέσει κριτήριο για όλους τους συναδέλφους και να εξαχθούν χρήσιμα συμπεράσματα. Δε χρειαζόμαστε συνδικαλιστές και σωματεία που θα λιβανίζουν την εκάστοτε εξουσία και θα ταυτίζονται με τη διοίκηση. Κίνημα σύγκρουσης, διεκδίκησης των σύγχρονων αναγκών μας, χειραφετημένο από το κράτος και την εργοδοσία, αυτό είναι που χρειαζόμαστε!

Σε ό,τι αφορά τον Δήμαρχο Βέροιας και το βασικό του επιχείρημα προκειμένου να στηρίξει την αρνητική τοποθέτησή του για την εφαρμογή της 2χρονης υποχρεωτικής Π.Α., ότι με την απορρόφηση των προνηπίων από τα Νηπιαγωγεία θα κινδυνέψουν 40 θέσεις εργασίας Βρεφονηπιοκόμων, αυτό κρίνεται ως απολύτως αβάσιμο, αφού οι ΒΝΣ μπορούν ν’ απορροφήσουν όλο εκείνο τον πληθυσμό των παιδιών 2-3 χρονών που σήμερα μένουν έξω από τις δομές, λόγω έλλειψης θέσεων, αλλά και του αποκλεισμού, λόγω «υψηλών» εισοδηματικών κριτηρίων των γονιών. Θα περιμέναμε από τον Δήμαρχο Βέροιας την ευαισθησία να την επεδείκνυε στην πράξη με την πρόσληψη εποχικού προσωπικού στα καλοκαιρινά προγράμματα που προτίθεται να υλοποιήσει ο Δήμος, αντί να καλεί για προσφορά απλήρωτης «εθελοντικής» εργασίας, αν και καταλαβαίνουμε την προεκλογική χρησιμότητα για τη δημοτική αρχή της ανέξοδης κοινωνικής πολιτικής.

Όσο για την πρόταση «τοποθέτησης των πλεονάζουσων ΝΒΚ στα Νηπιαγωγεία ως βοηθητικό εκπ/κό προσωπικό» (γιατί ως οτιδήποτε άλλο προσωπικό - τραπεζοκόμοι, μαγείρισσες, καθαρίστριες - προφανώς είναι υποβιβασμός των σπουδών τους και απαιτείται άλλο προσωπικό), θεωρούμε πως θα λειτουργήσει ως άλλοθι για την κυβέρνηση, προκειμένου να μην κάνει διορισμούς Νηπιαγωγών και ως κερκόπορτα για την εξίσωση σπουδών και δικαιωμάτων Νηπιαγωγών και Βρεφονηπιοκόμων (που ήδη επιχειρείται με τη συζήτηση που άνοιξε φέτος, για τη συγχώνευση των τμημάτων τους).

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα