ΑΣΕ στη Β' ΕΛΜΕ Αθήνας: Για το ΕΕΕΕΚ Κωφών της Α' ΔΙΔΕ Αθήνας

23/02/2018 - 00:04

Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών (ΑΣΕ)

Β΄ Αθήνας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Να αντιμετωπιστούν τα επείγοντα προβλήματα του ΕΕΕΕΚ Κωφών της Α΄ ΔΙΔΕ Αθήνας

Αντιπροσωπεία της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών (ΑΣΕ) επισκέφθηκε το ΕΕΕΕΚ Κωφών της Α΄ ΔΙΔΕ Αθήνας, στο οποίο φοιτούν 13 κωφοί μαθητές με σύνοδες πολλαπλές αναπηρίες.

Το μαθητικό δυναμικό είναι σταθερό ή / και αυξανόμενο, το σχολείο είναι «δίγλωσσο» (σημ. λόγω της απασχόλησης σε αυτό κωφών και χρησιμοποιούντων τη νοηματική εκπαιδευτικών), ενώ άλλη αντίστοιχη δομή δεν υπάρχει στην Αθήνα. Στην επαφή που υπήρξε με το Διευθυντή του σχολείου και με συναδέλφους έγινε συζήτηση για τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει το σχολείο.

Συγκεκριμένα:

  • Δεν υπάρχει καμία οργανική θέση στο σχολείο και σε αυτό υπηρετούν 5 αναπληρωτές και 6 αποσπασμένοι μόνιμοι εκπαιδευτικοί. Αυτό σε δομές όπως το ΕΕΕΕΚ Κωφών είναι αντιπαιδαγωγικό, μιας και οι μαθητές  έχουν ανάγκη από σταθερή σχέση με τους εκπαιδευτικούς και το υπόλοιπο προσωπικό.
  • Υπάρχει έλλειψη νοσηλευτή (Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό – ΕΕΠ) κάτι που στις συγκεκριμένες συνθήκες είναι επείγουσα ανάγκη, όπως είναι προφανές.
  • Η απουσία Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού στις ειδικότητες ψυχολόγου και νοσηλευτή, καθιστά αδύνατη τη συμπλήρωση της διεπιστημονικής ομάδας υποστήριξης των μαθητών (υπάρχει μόνο αναπληρώτρια κοινωνική λειτουργός).
  • Στις 17 Μάρτη τελειώνει η 8μηνη σύμβαση (μέσω ΟΑΕΔ) μίας σχολικής βοηθού που υπηρετεί ως Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό (ΕΒΠ) στο σχολείο, με αποτέλεσμα αντί να καλύπτονται τα κενά να ανακύπτουν και νέα.

Με βάση τα προηγούμενα η ΑΣΕ προτείνει στο ΔΣ της Β΄ ΕΛΜΕ Αθήνας τα ακόλουθα:

  • Μέσα στη βδομάδα να πραγματοποιηθεί παράσταση διαμαρτυρίας στην ΔΙΔΕ Α΄ Αθήνας και στην Περιφερειακή Διεύθυνση, από κοινού με εκπροσώπους από τον Σύλλογο Διδασκόντων και τους γονείς του σχολείου, προκειμένου να δοθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα της στελέχωσης με πρώτη προτεραιότητα τον νοσηλευτή.
  • Να προωθηθεί το ζήτημα στην ΟΛΜΕ και να ζητηθεί να πάρει θέση το Υπουργείο Παιδείας.

Ζητάμε:

  • Την προκήρυξη όλων των οργανικών θέσεων που αφορούν το σχολείο σε εκπαιδευτικούς, ΕΕΠ και ΕΒΠ και κάλυψή τους με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
  • Σύγχρονες και εκπαιδευτικά λειτουργικές σχολικές, αθλητικές, υλικοτεχνικές και λοιπές υποδομές που έχουν ανάγκη οι μαθητές.

Αθήνα 21-02-2018

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα