ΑΣΕ - Δελτίο Τύπου για την ολοκλήρωση των εργασιών της 87ης ΓΣ της ΔΟΕ

25/06/2018 - 16:42

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ολοκληρώθηκαν χθες το απόγευμα, Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018, οι εργασίες της 87ης Γενικής Συνέλευσης της ΔΟΕ στο Ξενοδοχείο Novotel.

Δυστυχώς για μια ακόμη χρονιά οι δυνάμεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού (ΔΑΚΕ-ΔΗΣΥ/ΠΑΣΚ-ΕΡΑ-ΑΕΕΚΕ) απέδειξαν στην πράξη ότι αποτελούν το πραγματικό εμπόδιο στην αποφασιστική οργάνωση του αγώνα για τα μικρά αλλά και μεγάλα προβλήματα της εκπαίδευσης και όχι μόνο. Η συζήτηση επί του πλαισίου δράσης επιχειρήθηκε να κρατηθεί μακριά από τα προβλήματα και τις αγωνίες των μάχιμων εκπαιδευτικών. Τελικά δεν πέρασε κανένα πλαίσιο πάλης-πρόγραμμα δράσης, πέρα από τις αποφάσεις που ψηφίστηκαν πλειοψηφικά (ΔΑΚΕ-ΔΗΣΥ/ΠΑΣΚ-ΕΡΑ-ΑΕΕΚΕ) για τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης (Διορισμοί, δικαιώματα αναπληρωτών, επιμόρφωση).

Χαρακτηριστική ήταν η στάση τους στη συζήτηση για το ζήτημα της απεργίας-αποχής από την αξιολόγηση. Επιδίωξαν με νύχια και με δόντια να μην παρθεί απόφαση από το σώμα. Το σίγουρο είναι ότι τα έχουν διπλώσει! Δηλαδή η Γενική Συνέλευση των 600 και πλέον αντιπροσώπων των 138 Συλλόγων της χώρας, με ευθύνη του κυβερνητικού συνδικαλισμού, δεν πήρε ούτε καν απόφαση του για Απεργία-Αποχή από την αξιολόγηση!

Οι αντιπρόσωποι της ΑΣΕ έκαναν κάθε δυνατή προσπάθεια να υπάρξει απόφαση με βάση και τις αποφάσεις των μαζικών Γ.Σ. Συλλόγων για «ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ από κάθε διαδικασία αξιολόγησης σε όλα τα επίπεδα! Συγκεκριμένα, αφού δεν πέρασε κανένα πλαίσιο πάλης και πρόγραμμα δράσης, η ΑΣΕ πρότεινε να μπει και να ψηφιστεί ξεχωριστά η ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ, πράγμα που δεν πέρασε. Η μάχη αυτή θα συνεχιστεί και θα δοθεί μέσα από τους Συλλόγου μας! Η αξιολόγηση δε θα περάσει!

Στο ζήτημα των διορισμών οι δυνάμεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού πέταξαν για μια ακόμα φορά την μπάλα στην εξέδρα. Και τις 3 μέρες του συνεδρίου πολέμησαν λυσσαλέα το αίτημα για «Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών εδώ και τώρα! Χαρακτήρισαν το συγκεκριμένο αίτημα ως «λαϊκίστικο» και «μη ρεαλιστικό». Μίλησαν για πρώτη φορά τόσο καθαρά για «κριτήρια» στο διορισμούς που στην πράξη θα είναι κριτήρια για απολύσεις.

Γίνεται πλέον φανερό και στον πιο δύσπιστο εκπαιδευτικό ότι τόσο σε κεντρικό επίπεδο (ΔΟΕ) όσο και τοπικά, οι δυνάμεις αυτές στηρίζουν την αντιλαϊκή πολιτική, το αφήγημα της «δίκαιης ανάπτυξης», τη στρατηγική της Ε.Ε. και του ΟΟΣΑ για την Εκπαίδευση. Αποτελούν το καλύτερο στήριγμα των κυβερνήσεων, όσο κι αν προσπαθούν στα λόγια ν’ αποδείξουν το αντίθετο.

Από τη μεριά των αντιπροσώπων της «ΑΣΕ του συνδυασμού που στηρίζει το ΠΑΜΕ» έγινε κάλεσμα στη Γενική Συνέλευση και σε όλους τους εκπαιδευτικούς, που παρά τις επιφυλάξεις, τους προβληματισμούς και τις όποιες διαφωνίες έχουν, να πάρουν  υπόψη τους τη συνέπεια, τις θέσεις και τη στάση του ΠΑΜΕ. Να μετρήσουν τον ρόλο που παίζει κάθε δύναμη μέσα στο κίνημα. Να κάνουν το βήμα συμπόρευσης με το ταξικό κίνημα ενισχύοντας την ΑΣΕ την επόμενη χρονιά στις εκλογές για Δ.Σ. Συλλόγων, εκλογές αιρετών και φυσικά αντιπροσώπων για την 88η εκλογική Γ.Σ. της ΔΟΕ.

Όπως τονίστηκε στις ομιλίες των συνδικαλιστών της ΑΣΕ, «στις σημερινές συνθήκες αυτό που χρειαζόμαστε είναι κίνημα καρφί στο μάτι της πλουτοκρατίας, της Κυβέρνησης, της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ. Τέτοιο κίνημα υπάρχει. Είναι τα εκατοντάδες σωματεία, οι Ομοσπονδίες, τα Εργατικά Κέντρα, οι Επιτροπές Αγώνα και οι συνδικαλιστές που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ!»

Δείτε στο παρακάτω link τις τοποθετήσεις των μελών του Δ.Σ. της ΔΟΕ και αντιπροσώπων-εκλεγμένων με το ψηφοδέλτιο της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών:

https://www.youtube.com/playlist?list=PLtPm0HVW3VpKNDhRinvgx_HOmK5fv_hGP

Αθήνα 26-6-2018

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα