ΑΣΕ Βοιωτίας: Για την απόλυση αναπληρώτριας

06/11/2017 - 09:46
απόλυση αναπληρώτριας

Αποφάσεις καταγγελίας: έχουν βγάλει ήδη οι ΣΕΠΕ:
"Ρόζα Ιμβριώτη", "Γ. Σεφέρης", "Ο Σωκράτης", "Αργύριος Μοσχίδης", Χαλκίδας, "Κωστής Παλαμάς", "Ελλη Αλεξίου", "Π. Παπαμαύρος", Ανω Λιοσίων - Ζεφυρίου - Φυλής, "Δ. Θεοτοκόπουλος", Αργολίδας, Ικαρίας - Φούρνων
καθώς και οι ΕΛΜΕ: Πειραιά, Κεφαλονιάς - Ιθάκης, Α' ΕΛΜΕ Δυτικής Ατικής, Γ' ΕΛΜΕ Αθήνας, Θήρας, Γ΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, Λήμνου - Αγ. Ευστρατίου, Κέρκυρας

και η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ (Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α)

ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΣ Η ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑ ΠΟΥ ΑΠΟΛΥΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΛ ΟΙΝΟΦΥΤΩΝ

H Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Βοιωτίας (ΠΑΜΕ) καταγγέλλει την ΑΠΟΛΥΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑΣ φιλολόγου που υπηρετεί στο ΓΕΛ Οινοφύτων. Η συνάδελφος ανήκει σε ειδική κατηγορία (αυτοάνοσο νόσημα - μη ιάσιμο) και απολύθηκε στις 18 Οκτωβρίου.

Ως “αιτία απόλυσης” το υπουργείο επικαλείται, ότι η αναπληρώτρια εκπαιδευτικός δεν είχε προσκομίσει ανανεωμένο πιστοποιητικό από το Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.) κατά την πρόσληψη της.

Σημειώνουμε ότι η συναδέλφισσα είχε ήδη καταθέσει σχετικό πιστοποιητικό την προηγούμενη χρονιά, αλλά αυτό στην πορεία έληξε. Στη συνέχεια, κατέθεσε νέα αίτηση για εξέταση και έκδοση ανανέωσης του πιστοποιητικού της το οποίο εκδόθηκε λίγες μέρες μετά την απόλυση της!!!

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΑΝΑΛΓΗΤΗ ΚΑΙ ΒΑΡΒΑΡΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί βιώνουν ένα φοβερό άγχος κατά την διάρκεια της κατάθεσης των αιτήσεων κάθε χρόνο, βιώνουν τις ψυχολογικές και οικονομικές συνέπειες της απόλυσης και αυτά προστίθενται στα σοβαρά προβλήματα υγείας των συναδέλφων που ανήκουν στις ειδικές κατηγορίες.

Σ’ αυτές τις συνθήκες το υπουργείο παιδείας εξαντλεί την ισονομία ακυρώνοντας υπαρκτά πιστοποιητικά.

Η ΑΝΑΛΓΗΣΙΑ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΞΑΦΝΙΑΖΕΙ

Ανάλγητη και βάρβαρη είναι συνολικά η πολιτική της κυβέρνησης που περικόπτει βασικά κοινωνικά επιδόματα, ακόμα και το πενιχρό σχολικό βοήθημα των 300€ για άπορες οικογένειες και την ίδια ώρα πανηγυρίζει “ματωμένα” πλεονάσματα.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Η συνάδελφος επικοινώνησε με την γραμματέα του ΔΣ στις 25/10 και ο πρόεδρος στις 2/11 με μήνυμα ενημέρωσε τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ και ζήτησε να βγει ανακοίνωση. Το προηγούμενο διάστημα αρνούνταν, παρά τις επίμονες εκκλήσεις της αντιπροσώπου μας στο Δ.Σ, να συνεδριάσει και να πάρει αποφάσεις για τα σοβαρά θέματα που αφορούν τον κλάδο.

Η πλειοψηφία απέρριψε την πρόταση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης για παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΔΕ Βοιωτίας, δείχνοντας ότι δεν έχει καμία διάθεση να δείξει έμπρακτα την αλληλεγγύη της στην συνάδελφο. Απέδειξε, έτσι πόσο λίγο την ενδιαφέρει η οικοδόμηση της ενότητας και μαχητικότητας του κινήματος.

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Βοιωτίας καλεί τους Συλλόγους Καθηγητών όλων των σχολείων, με ψηφίσματα και υπογραφές να απαιτήσουν την επαναπρόσληψη των εκπαιδευτικών.

Καλεί σε παράσταση διαμαρτυρίας στην ΔΔΕ Βοιωτίας την Πέμπτη 9/11 στις 14.00

Ενώνουμε την φωνή μας με την ΕΛΜΕ Πειραιά και απαιτούμε να επιστρέψουν οι συναδέλφισσες εδώ και τώρα στην δουλειά χωρίς καμιά διακοπή των δικαιωμάτων τους (αμοιβή και προϋπηρεσία).

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ, ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ

Η αλληλεγγύη είναι το πιο δυνατό μας όπλο.

 

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα