Α.Σ.Ε. Α' ΕΛΜΕ Θεσ/νίκης:Ενημέρωση των εκλεγμένων αντιπροσώπων της στο Συνέδριο της ΟΛΜΕ προς τους συναδέλφους αναπληρωτές και όχι μόνο

10/07/2019 - 20:49

Συνάδελφοι

από 29 Ιουνίου έως 2 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε το Συνέδριο της Ομοσπονδίας μας. Στο Συνέδριο η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών, η δύναμη που πρωταγωνιστεί στον αγώνα για μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών χωρίς όρους και προϋποθέσεις, για εξίσωση των δικαιωμάτων των αναπληρωτών με τους μόνιμους, για μόνιμους και μαζικούς διορισμούς εδώ και τώρα, για κάλυψη και των τουλάχιστον 30 χιλιάδων κενών που υπάρχουν στην εκπαίδευση βεβαιωμένα και των πολύ περισσότερων που θα προκύψουν από τη μείωση των αριθμού του τμημάτων και τα θετικά μέτρα για τους μαθητές μας, έδωσε όλες τις δυνάμεις της ώστε να γίνει απόφαση της Ομοσπονδίας το αίτημα για μονιμοποίηση όλων των συναδέλφων αναπληρωτών και ωρομισθίων εδώ και τώρα.

Με ευθύνη των ηγεσιών ΔΑΚΕ, ΣΥΝΕΚ και ΠΕΚ το αίτημα αυτό δεν υιοθετήθηκε από το Συνέδριο της ΟΛΜΕ. Όμως, συνάδελφοι δεν σταματάμε Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε πιστοί στη δέσμευση που έχουμε αναλάβει απέναντι στους συναδέλφους να γίνει εδώ και τώρα αίτημα όλου του κλάδου η μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών συναδέλφων.

Να πιέσουμε όλοι μαζί τις ηγεσίες ΔΑΚΕ, ΣΥΝΕΚ και ΠΕΚ να προωθήσουν και να προβάλουν το δίκαιο αίτημα της μονιμοποίησης όλων των αναπληρωτών και της εξίσωσης των δικαιωμάτων τους με τους μόνιμους για όσο καιρό θα είναι αναπληρωτές, γιατί είναι ένα αίτημα που πρώτα από όλα υπερασπίζεται τα μορφωτικά δικαιώματα όλων των παιδιών. Οι 30.000 μονιμοποιήσεις αναπληρωτών θα καλύψουν μόνο τα υπαρκτά κενά που υπήρχαν και υπάρχουν εδώ και χρόνια, ενώ αν παρθούν τα θετικά μέτρα που απαιτούνται, όπως η μείωση του αριθμού των παιδιών στο τμήμα, η λειτουργία όλων των τμημάτων προσανατολισμού στα ΓΕΛ και ειδικότητας στα ΕΠΑΛ, οι ανάγκες θα είναι πολύ περισσότερες.

Συνάδελφοι είμαστε ικανοποιημένοι που υπερασπιστήκαμε το δικαίωμα των συναδέλφων μας αναπληρωτών για μόνιμη και σταθερή εργασία και των μαθητών μας να έχουν τη μόρφωση που του αξίζει κι αυτή μπορεί να γίνει μόνο με μόνιμο κι επαρκή αριθμό εκπαιδευτικών.

Δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο και καλούμε όλους τους συναδέλφους να πάρουν θέση σε αυτό τον αγώνα! Οι αγώνες θα καθορίσουν την αποτελεσματικότητα στην ικανοποίηση των αιτημάτων μας!

Θα συνεχίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις να προασπίζουμε τα δικαιώματα όλων των συναδέλφων όλων των μαθητών μας και ιδιαίτερα του πιο ευαίσθητου κομματιού του κλάδου μας των συναδέλφων που εργάζονται με ελαστικές σχέσεις εργασίας!

 

Θεσσαλονίκη, 3 Ιουλίου 2019

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα