«Δείξε μου ποιοι πανηγυρίζουν να σου πω ποιους ωφελεί!»

12/09/2018 - 22:22

 Θερμή υποδοχή

Η γνωστή παροιμία «δείξε μου τους φίλους σου να σου πω ποιος είσαι» θα μπορούσε να παραφραστεί ως εξής στην περίπτωση των εξαγγελιών της κυβέρνησης για το Λύκειο και την πρόσβαση στην Ανώτατη Εκπαίδευση:

«Δείξε μου ποιοι πανηγυρίζουν να σου πω ποιους ωφελεί»...

Γιατί ακόμα και πριν από τις ανακοινώσεις του υπουργού Παιδείας, Κ. Γαβρόγλου, αλλά και αμέσως μετά, φροντιστηριάρχες και εκπρόσωποί τους έσπευσαν να χειροκροτήσουν το σχέδιο της κυβέρνησης!

Στην εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ, λοιπόν, στην «Αυγή», φιλοξενήθηκε την περασμένη Κυριακή άρθρο του πρώην προέδρου της ένωσης των φροντιστηρίων και νυν αντιπροέδρου σε μια από τις μεγαλύτερες αλυσίδες φροντιστηρίων, ο οποίος καλωσορίζει το κυβερνητικό σχέδιο σημειώνοντας ότι «το νέο σύστημα πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση αποτελεί μια ρεαλιστική πρόταση».

Σημειώνει επίσης με χαρά ότι «ο θεσμός των Πανελλαδικών Εξετάσεων, που απολαμβάνει την αποδοχή της κοινωνίας, παραμένει ως κυρίαρχη διαδικασία επιλογής για τις σχολές», ενώ για τη Γ' Λυκείου, που μετατρέπεται σε προπαρασκευαστικό έτος, προσθέτει ότι μεταφέρονται ευθύνες στους καθηγητές και «η σύγκριση θα είναι αναπόφευκτη με το διαχρονικό και ανθεκτικό στις μεταρρυθμίσεις εκπαιδευτικό θεσμό του φροντιστηρίου».

Με άλλα λόγια, όσο κι αν προσπαθεί η κυβέρνηση να πείσει ότι τάχα θα χτυπήσει την παραπαιδεία, οι εκπρόσωποί της καθόλου δεν ανησυχούν. Αντίθετα, δηλώνουν σίγουροι για την πελατεία τους, αφού, όπως έγραψε και ο συγκεκριμένος δύο μέρες πριν από τις κυβερνητικές ανακοινώσεις, «τα φροντιστήρια θα ξαναβρεθούμε στο επίκεντρο της συζήτησης επιβεβαιώνοντας τη διαχρονικότητά μας... Είμαι βέβαιος ότι αυτό θα ωφελήσει και τις εγγραφές μας»!

Άρθρο του Ριζοσπάστη

 

 

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα