ΣΕΠΕ "Ελλη Αλέξίου"

Με 100% συμμετοχή στην απεργία-αποχή από την αξιολόγηση τα σχολεία του Περιστερίου λένε ΟΧΙ στην υποβάθμιση της Δημόσιας Εκπαίδευσης

01/03/2021 - 16:43

ΜΕ 100% ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ - ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ,

ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΚΑΙ  ΤΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ ΛΕΝΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Το  Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Περιστερίου Π.Ε «ΕΛΛΗ ΑΛΕΞΙΟΥ» χαιρετίζει τους συναδέλφους  ΟΛΩΝ των Δημοτικών και των Νηπιαγωγείων του Συλλόγου μας ( συνολικά 94 Σχολικών Μονάδων) που με αποφάσεις ομόφωνες ή συντριπτικής πλειοψηφίας, δήλωσαν ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ από τη διαδικασία της αξιολόγησης.

Παρά τις δυσμενείς συνθήκες λόγω της αναγκαστικής  αναστολής λειτουργίας των σχολείων, η ανταπόκριση των συναδέλφων ήταν άμεση. Με αποφασιστικότητα και αγωνιστική διάθεση, οι συνάδελφοι με συλλογικές αποφάσεις ακύρωσαν στην πράξη  τα σχέδια της κυβέρνησης που οδηγούν στην υποβάθμιση και κατηγοριοποίηση σχολείων, μαθητών και εκπαιδευτικών.

Όλο το τελευταίο διάστημα, τα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου μας βρέθηκαν σε συνεχή επικοινωνία με τους συναδέλφους, με επισκέψεις στα σχολεία και τηλεδιασκέψεις, ενημερώνοντας για τα βήματα που έπρεπε να ακολουθηθούν, σύμφωνα και με τις οδηγίες της ΔΟΕ, ώστε να βάλουν φραγμό στα σχέδια του Υπουργείου.

Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους που έδωσαν τη μάχη σε κάθε σχολείο, απορρίπτοντας «εικονικούς εκβιασμούς» που μέχρι τελευταία στιγμή διέρρεε το υπ. παιδείας (οι μόνιμοι δεν θα πληρωθούν, οι αναπληρωτές δεν θα προσληφθούν την επόμενη χρονιά!!!)

Οι εκπαιδευτικοί παρά την προσπάθεια εκφοβισμού και τρομοκράτησης από την κυβέρνηση για μια ακόμα φορά δώσαμε ηχηρή απάντηση στην κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας, που από τη μία κρατά κλειστά τα σχολεία και από την άλλη αξιοποιεί την πανδημία έτσι ώστε να ξεδιπλώνει μια άνευ προηγουμένου επίθεση στα εργασιακά και μορφωτικά δικαιώματα, στις συνδικαλιστικές και δημοκρατικές ελευθερίες.

Με τη δύναμη του συλλογικού αγώνα υπερασπιζόμαστε τον παιδαγωγικό μας ρόλο και αποτρέπουμε τα σχέδια  της κυβέρνησης .

Συσπειρωμένοι στο Σωματείο μας συνεχίζουμε δυναμικά ώστε να μπλοκάρουμε τόσο την Υ.Α. για την «αξιολόγηση» της σχολικής μονάδας, όσο και για τα νομοσχέδια που έρχονται (ατομική αξιολόγηση, αυτονομία και πέρασμα στους δήμους, νέο σύστημα διορισμών κ.λπ.).

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

 Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                Ο  ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ

ΣΟΦΙΑ ΚΟΥΜΠΗ                                         ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ  ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα