ΣΕΠΕ "Ρ. Ιμβριώτη"

Κοινή ανακοίνωση φορέων και σωματείων Καισαριανής 23/2/2021

23/02/2021 - 14:08

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ 23/02/2021

Δηλώνουμε την αμέριστη στήριξη μας στην σημερινή 24ωρη απεργία των Υγειονομικών

Ο αγώνας τους είναι και δικός μας αγώνας

Να γίνει τώρα Κέντρο Υγείας στην Καισαριανή επαρκώς εξοπλισμένο και στελεχωμένο με το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό

Ο υπερδιπλασιασμός κρουσμάτων Πανελλαδικά αποτυπώνεται και στην πόλη μας με τη διασπορά να αντανακλάται με κρούσματα στα σχολεία, σε προσωπικό και παιδιά. Είναι αποτέλεσμα της απουσίας ουσιαστικών μέτρων συλλογικής προστασίας σε σχολεία, χώρους εργασίας, ΜΜΜ, αφού επιμένει η κυβέρνηση να τα φορτώνει όλα στην ατομική ευθύνη.

Το μόνο σχέδιο που είδαμε για πρόληψη της διασποράς, δηλαδή το ¨¨άνοιξε-κλείσε» σχολείων και καταστημάτων και το «μένουμε σπίτι», έχουν προκαλέσει τραγικές ψυχοκοινωνικές επιπτώσεις, ιδιαίτερα στα παιδιά, και σοβαρό χτύπημα της οικονομικής κατάστασης και των δικαιωμάτων των εργαζόμενων . Η κυβέρνηση εκμεταλλευόμενη την υπαρκτή κατάσταση της πανδημίας, σπεύδει να περάσει σωρεία αντιδραστικών νόμων και να εκδώσει υπουργικές αποφάσεις, εντείνοντας τις διώξεις και την καταστολή, προκειμένου να επιτύχει την φίμωση του οργανωμένου κινήματος όπως επιθυμούν διακαώς οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι , ο ΣΕΒ και η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η εικόνα του ΕΣΥ σήμερα είναι τραγική, ιδιαίτερα στον τομέα της πρωτοβάθμιας υγείας.

Τα προηγούμενα χρόνια με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων διαχρονικά έκλεισαν Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας, ανάμεσα στα οποία και το ΙΚΑ Καισαριανής.

Τα νοσοκομεία λειτουργούν οριακά με μεγάλες ελλείψεις χώρων, εξοπλισμού και υγειονομικού προσωπικού με απουσία μέριμνας και οργανωμένου σχεδίου τόσο για πρόληψη όσο και για θεραπεία ασθενών. Επί πλέον η ανάθεση του εμβολιασμού στα νοσοκομεία εγκυμονεί κινδύνους μετάδοσης της νόσου στους προσερχόμενους.

Μπορεί να υπάρξει απαραίτητος σχεδιασμός και να καλυφθούν άμεσα οι ελλείψεις, αρκεί να ληφθεί η πολιτική απόφαση για διάθεση των απαραίτητων κονδυλίων. Αντίθετα όμως βλέπουμε μείωση 600 εκατ. στον κρατικό προϋπολογισμό για τις δαπάνες υγείας, την στιγμή που αυξάνεται το «ενοίκιο» για τις ΜΕΘ του ιδιωτικού τομέα αντί για την επίταξη τους!!

Τα πολυπόθητα εμβόλια για την πρόληψη νόσησης από covid 19 πουλιούνται στοά παζάρι των μεγάλων ομίλων σε όποιον πληρώνει ακριβότερα, αδιαφορώντας για την υγεία του κάθε λαού. Σε παγκόσμιο επίπεδο η κατάσταση είναι αντίστοιχη ακόμη και σε οικονομικά «εύρωστες» χώρες (ΗΠΑ-Καναδάς, Γερμανία, Γαλλία, Ενωμένο Βασίλειο) πράγμα που μαρτυρά τις προτεραιότητες αυτού του συστήματος.

Αποδεικνύεται περίτρανα ότι στην ζυγαριά των καπιταλιστικών κυβερνήσεων βαραίνουν πολύ περισσότερο τα κέρδη των μεγάλων αλυσίδων τροφίμων, των τραπεζιτών, των καναλαρχών, των κλινικαρχών κ.α, απ’ ότι η ανθρώπινη ζωή.

Δεν ανεχόμαστε τα παιχνίδια της Κυβέρνησης και της ΕΕ εις βάρος της υγείας μας
Απαιτούμε ουσιαστικά μέτρα μπροστά στην επικίνδυνη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί

Απαιτούμε εδώ και τώρα
o Ενίσχυση του Δημοσίου συστήματος Υγείας με τις αναγκαίες υποδομές και μόνιμο προσωπικό
o Επίταξη, άνευ όρων, των ιδιωτικών νοσοκομείων, κλινικών και θεραπευτηρίων
o Ενίσχυση της πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας,
o Αμεση δημιουργία Κέντρου Υγείας στην Καισαριανή πλήρως εξοπλισμένου και στελεχωμένου.

  • Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών Καισαριανής
  •  Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Καισαριανής
  •  Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων βρεφών και νηπίων για τους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Καισαριανής Αττικής
  •  Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Καισαριανής
  • Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Βύρωνα-Καισαριανής-Παγκρατίου «ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ»
  • Σύλλογος Αυτοαπασχολούμενων Ελεύθερων Βιοτεχνών και Επαγγελματιών Καισαριανής
  • Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Καισαριανής
  • Ένωση Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Αθηνών και Περιχώρων - Παράρτημα Καισαριανής
  • Π.Ε.Α.Ε.Α. ΔΣΕ Καισαριανής
  • Μικρασιατικός Σύλλογος Καισαριανής

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα