ΣΕΠΕ "Ρόζα Ιμβριώτη" και "Μ. Παπαμαύρος"

Για την παράσταση διαμαρτυρίας στην Α' Διεύθυνση ΠΕ Αθήνας

19/01/2021 - 16:26

Το δελτίο τύπου υπογράφουν οι ΣΕΠΕ "Μ. Παπαμαύρος" και "Ρόζα Ιμβριώτη"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗΝ Α΄ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕ ΑΘΗΝΑΣ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 18/1 Παράσταση Διαμαρτυρίας στην Α΄ Διεύθυνση Αθήνας του Συλλόγου μας μαζί με άλλους Συλλόγους, με βασικό αίτημα που έχει μπει εδώ και καιρό: καμιά απόλυση αναπληρωτή άρα ούτε των τριμηνιτών συναδέλφων! Παράλληλα θέσαμε και μια σειρά άλλα προβλήματα που απασχολούν τους συναδέλφους, μόνιμους και αναπληρωτές, αλλά και τα σχολεία μας.

Οι απαντήσεις που δόθηκαν από τον  Διευθυντή  Εκπαίδευσης συνοψίζονται στα παρακάτω: 

1) Ο Διευθυντής Εκπαίδευσης δεσμεύτηκε πως δε θα γίνει καμιά απόλυση αναπληρωτή στην Α΄ Διεύθυνση Αθήνας και ότι όλες οι τρίμηνες συμβάσεις ανανεώνονται λόγω αυξημένων αναγκών, όπως είπε, και φυσικά κάτω από την πίεση των Σωματείων λέμε εμείς. Επιβεβαίωσε με τον τρόπο αυτό τη θέση μας πως είναι επιτακτική ανάγκη να γίνουν άμεσα μόνιμοι και μαζικοί διορισμοί με μονιμοποίηση των αναπληρωτών. Επίσης δεσμεύτηκε ότι δε θα προχωρήσει σε μετακινήσεις αναπληρωτών αλλά και στην περίπτωση που το κενό που καλύπτουν πάψει να υφίσταται η οποιαδήποτε μετακίνηση θα είναι σε κοντινά σε αυτό που εργάζονταν σχολεία. Δε δεσμεύτηκε όμως να παρατείνει από τώρα τις συμβάσεις ως τέλος του σχολικού έτους επικαλούμενος την τότε κυβερνητική απόφαση. 

2) Για την ΥΑ που αλλάζει την ώρα αποχώρησης και αυξάνει το ωράριο λειτουργίας στα Νηπιαγωγεία, αφού στην αρχή επικαλέστηκε ότι είναι ΥΑ, κάτω από την έντονη απαίτηση των εκπροσώπων των Συλλόγων παραδέχτηκε πως ο μόνος αρμόδιος που μπορεί να διασφαλίσει την ομαλή λειτουργία και την ασφαλή αποχώρηση των μαθητών είναι οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί και γι’ αυτό δήλωσε πως θα αποδεχτεί τις αποφάσεις των Συλλόγων Διδασκόντων των Νηπιαγωγείων που θα καθορίσουν το ωράριο αποχώρησης των νηπίων. Άλλωστε ο Σύλλογος μας έχει ήδη στείλει πρακτικό σε όλες τις συναδέλφους Νηπιαγωγούς και δίνει πλήρη συνδικαλιστική κάλυψη για να μην εφαρμόσουν την εγκύκλιο που αυξάνει το ωράριό τους και δημιουργεί τεράστια λειτουργικά προβλήματα και στα Δημοτικά και Νηπιαγωγεία αλλά και στους γονείς.

3) Στην ερώτηση τι ακριβώς συμβαίνει με το ΠΥΣΠΕ μας διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει δυνατότητα συγκρότησης του, μετά τις ψευδοεκλογές, άρα δεν υφίσταται. Ανέφερε δε ότι μόνο 2 ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για να υπηρετήσουν ως δοτά μέλη του νέου ΠΥΣΠΕ παρά και ενάντια στην καθολική αποχή των συναδέλφων. Το Δ.Σ. επιφυλάσσεται να επανέλθει στο ζήτημα, αφού συζητήσει με τη μια συνάδελφο που είναι στην περιοχή μας και την καλέσει να παραιτηθεί και δεν το κάνει. 

4) Τέθηκαν επίσης με επιμονή τα παρακάτω: Εκκρεμεί για μήνες η απόδοση κλιμακίων, μεταπτυχιακών κλπ στους αναπληρωτές, παρά την ύπαρξη μηχανογράφησης και η απάντηση ήταν η έλλειψη προσωπικού! Στο γιατί δεν καταβάλλονται άμεσα τα οικογενειακά επιδόματα, η απάντηση ήταν κλασική, φταίει η Ενιαία Αρχή Πληρωμών.

5) Για άλλη μια φορά ο Σύλλογος μας έθεσε το ζήτημα επανακαθορισμού των ορίων των σχολικών μονάδων Καισαριανής και Βύρωνα για το οποίο δεσμεύτηκε ότι θα ζητήσει από τους Διευθυντές και Προϊσταμένες να του κάνουν πρόταση αφού τα συζητήσουν από κοινού.

6) Θέσαμε επίσης το πολύ σοβαρό ζήτημα της στέγασης του Ειδικού Σχολείου Βύρωνα, που παραμένει αστέγαστο και στα χαρτιά πάνω από 10 χρόνια, καθώς και την ανάγκη μεταστέγασης των Ειδικών Σχολείων ΕΛΕΠΑΠ σε σύγχρονο δημόσιο σχολείο. Ο Σύλλογός μας θα επανέλθει με τα δίκαια αιτήματα που έχει διαμορφώσει για τα συγκεκριμένα ζητήματα.

Συνεχίζουμε δυναμικά και μαζικά με τη συμμετοχή μας στις δράσεις του Συλλόγου μας! Καλούμε τις Νηπιαγωγούς να συμμετέχουν την Τετάρτη 20/1 στις 7μμ στη διαδικτυακή σύσκεψη Νηπιαγωγών του Συλλόγου μας! Συμμετέχουμε μαζικά στο Συλλαλητήριο στα Προπύλαια την Πέμπτη 21/1 στις 12.00 δίνοντας απάντηση στα αντιεκπαιδευτικά σχέδια της κυβέρνησης!!  

Το ΔΣ

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα