ΕΛΜΕ Πειραιά: Για την ένταση του αυταρχισμού

12/12/2019 - 09:51

Η κρατική τρομοκρατία είναι τμήμα της συνολικής αντιλαϊκής επίθεσης του συστήματος

 

Οι τελευταίες κινήσεις της κυβέρνησης της ΝΔ φανερώνουν πως θέλει, πατώντας πάνω στο στρωμένο έδαφος του ΣΥΡΙΖΑ, να βάλει τέλος στο δικαίωμα του λαού να αγωνίζεται για να ανατρέψει την κυρίαρχη πολιτική.

Το μόνιμο κλίμα αστυνομοκρατίας στο κέντρο της Αθήνας, το χτύπημα των απεργιών και των συνδικάτων, το θεσμικό πλαίσιο που ετοιμάζεται ενάντια στις διαδηλώσεις, το χτύπημα πολιτικών και κοινωνικών χώρων, το ξύλο, τα χημικά και οι συλλήψεις μετά την πορεία του Πολυτεχνείου στα Εξάρχεια όπου επιχειρείται να επικρατήσει ένα ιδιότυπο καθεστώς αστυνομικής κατοχής, είναι σκληρές προσπάθειες τρομοκράτησης του κόσμου που θέλουν να τον στείλουν σπίτι του και να κάθεται απαθής.

Η κατάργηση του ασύλου, η πολιορκία των 200 φοιτητών στην ΑΣΟΕΕ, το απρόκλητο ξύλο στους φοιτητές που διαμαρτύρονταν με τις αποφάσεις τους στην σύνοδο πρυτάνεων, αλλά και τα πρωτοσέλιδα του καθεστωτικού τύπου για την καθιέρωση ηλεκτρονικής ψηφοφορίας στους συλλόγους, είναι ξεκάθαρη στοχοποίηση του φοιτητικού κινήματος που από την αρχή της χρονιάς βγαίνει ξανά στο προσκήνιο με μαζικούς όρους. Η προσπάθεια φακελώματος των συνδικάτων, το χτύπημα στο δικαίωμα στην απεργία, ο ασφυκτικός έλεγχος των σωματείων, είναι μερικές μόνο από τις αντιδραστικές προφυλάξεις του κράτους απέναντι στο εργατικό κίνημα, στον φόβο που έχουν ότι αυτό θα ανασυνταχθεί μπροστά στην νέα σειρά μέτρων που φέρνει η κυβέρνηση.

Οι βίαιες αστυνομικές επεμβάσεις, ακόμα και σε χώρους διασκέδασης και κινηματογράφους, καταδεικνύουν τη βαθιά λογική ποινικοποίησης και καταστολής που διαπνέει τη συγκριμένη κυβέρνηση σε όλους τους τομείς της κοινωνικής ζωής, πράγμα που αποτυπώνεται και στις τελευταίες τροποποιήσεις του Ποινικού Κώδικα.

Όλες οι πολιτικές επιλογές, είναι τμήμα μιας βαθιά αντιδραστικής ιδεολογικής, και πολιτικής επίθεσης, που επιδιώκει η ΝΔ και το αστικό πολιτικό σύστημα συνολικά, όπου για να συνεχίζουν να πλουτίζουν οι λίγοι, οι καταπιεσμένοι θα πρέπει να σιωπούν και να καταστέλλονται. Υποκριτική και η «ευαισθησία» των ΣΥΡΙΖΑ – ΚΙΝΑΛ που εφάρμοσαν την αντιδραστική πολιτική και στήριξαν όλο το αντιδραστικό, αντισυνδικαλιστικό θεσμικό πλαίσιο και τη στελέχωση και αποθράσυνση των δυνάμεων καταστολής.

Φοβούνται όσα γίνονται σε ολόκληρο τον πλανήτη γιατί ξέρουν ότι εφαρμόζουν την ίδια αντιλαϊκή πολιτική. Θέλουν να επιβάλλουν το «νόμος και τάξη» για να μπορούν να περνούν τα αντιλαϊκά νομοσχέδια ανενόχλητοι.

Πρέπει να λάβουν μαζική και μαχητική απάντηση. Οι μαζικές κινητοποιήσεις που έγιναν το τελευταίο διάστημα (πορεία Πολυτεχνείου, πορείες για τη δολοφονία Γρηγορόπουλου) δείχνουν ότι ο λαός δεν θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια.

  • Κάτω η κρατική βία και τρομοκρατία - Να σταματήσουν οι διώξεις.
  • Κάτω τα χέρια από τα σωματεία, τις απεργίες, τις διαδηλώσεις, τις ελευθερίες.
Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα